Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Invigning av ny boulehall i Östersund

På fredagen den 12 januari är det invigning av en ny sportarena i Östersund. Det handlar om Östersunds boulehall som byggts i Länstidningen gamla presshall på Rådhusgatan. Det skriver Östersunds kommun på sin hemsida.

Fastigheten ägs av Diös och Östersunds kommun har upprättat ett 6-årigtavtal där kommunen står för 300 000 kronor till nettodriftkostnader vid förhyrning, drift och upplåtelse av lokalen.

"Men mycket av arbetet under hösten har gjorts ideellt av medlemmar i stadens bouleklubbar", skriver kommunen på sin hemsida.

Kommunen kommer att sköta bokningarna av boulehallen som är öppen för alla. Lokalen är på 650 kvadratmeter och kan rymma 13 banor om det behövs, och 70 till 80 personer kan spela samtidigt.

I nuläget finns tider för allmänheten på måndagar och lördagar.

Solbrith Eidenby, mångårig LT-medarbetare, skriver såhär om den nya boulehallen på kommunens hemsida:

– Jag får fortfarande nypa mig i armen när jag är i den nya och ljusa boulehallen. Förr om åren var jag en av de som visade den gamla presshallen för olika studiebesök, säger hon.

Vid invigningen fredagen den 12 januari kommer det bland annat att bli bandklippning av Kultur- och fritidsnämndens ordförande Karin Thomasson (MP), och det första klotet kommer att hivas iväg av kommunalrådet Anders Edvinsson (S).