Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INVSN gjorde Norrland stolt

Umeåbandet INVSN tog med sig Västerbotten och politisk kämparvilja. På scenen fanns bland annat östersundaren Patrik Backlund.

INVSN gjorde slag för sitt namn när de lät festivalens mest norrlandstörstiga besökare invadera Pustervik till den grad att väggarna rann av svett. Samtidigt som en kvarterslång kö slingrade sig utanför.

Klubben fylls snart av svensk rakt in i hjärtat-rock med en stor dos trallvänlighet och kämpaglöd. Textrader om att tacka hatet blandas med norrlandsromantik och midnattssol, med Dennis Lyxén som ivrig frontman.

Bandet är tight och det är svårt att tänka sig en coolare kvinna än Sara Almgren bakom basen.

Mellan låtarna delar Dennis visioner om en bättre värld och uppmanar att rösta bort alliansen. Med näven i luften får han hela Pustervik att jubla, något som förenar INVSN med några av festivalens andra mest hypade akter trots vitt skilda genrer. Tankarna går till rapparen Silvana Imam, under vars spelning feministiskt initiativs slagord skallade.

– Våga drömma, våga vara romantiker och våga ta striden för helvete, uppmanar Dennis Lyxén innan sista låten.

Gitarristen och östersundssonen Patrik Backlund bankar istället för att knäppa på gitarren, innan han kastar den i scengolvet. Någonstans där slutar en av festivalens svettigaste och bästa spelningar.