Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IOGT-NTO-distriktet

Annons

i Jämtlands län genomförde årsmöte för distriktet och för kursgården Sällsjögården på Sällsjögården i Mörsil under medverkan av vice förbundsordförande Anna Carlstedt och ett 50-tal ombud från distriktet lokalföreningar.

Anna Carlstedt inledde årsmötet med att bland annat påminna om vad som var på gång inom IOGT-NTO-förbundet. Det handlar om att förbereda sig för att Sverige ska vara ordförandeland för EU och att alkoholfrågan då ska tas upp på olika sätt. Arbetet handlar vidare om att temat för årets Folknykterhetens vecka är ”Minska alkovåldet”. Inledningen handlade också om medlemsrekrytering och distriktets arbetsplan.

Som inledning till arbetet med arbetsplanen föreläste Björn Karlsson om aktuell alkoholpolitik i Jämtlands län på ett mycket personligt sätt med inslag från en barn- och ungdomstid präglad av uppväxt i ett alkoholiserat hem.

Årsmötet enades om ett uttalande med innebörden – Stopp för alkoholreklam.

Sverige behöver inte högre alkoholkonsumtion utan en restriktiv alkoholpolitik och media fri från alkoholreklam. Detta var budskapet i uttalandet. Distriktet ser en fara i att reklamen för alkohol ökar i media och att vin- och öltips i redaktionell form blir allt vanligare. Nu vill IOGT-NTO i Jämtlands län att EU-länderna själva ska få bestämma om de vill förbjuda alkoholreklam eller inte.

Årsmötena innehöll god social samvaro med viktig kultur och underhållning samt sedvanlig god förplägnad från kursgårdens kök.

Till ledamöter i kursgården Sällsjögårdens styrelse valdes Vivan Åhman ordförande, Roland Sundström kassör, Heimer Andersson sekreterare, Ena Persson, Britt-Marie Persson, Nils-Gustaf Bergkvist och Helge Sivertsson.

Distriktsstyrelsen för IOGT-NTO i Jämtlands län fick följande utseende: Vivan Åhman ordförande, Roland Sundström vice ordförande, Kjerstin Bengtsson kassör, Astrid Nyhlén sekreterare, Marianne Stålberg, Helge Sivertsson och Björn Karlsson.

Mer läsning

Annons