Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Irma Olausson

Min älskade maka och vår kära mor Irma Olausson avled den 12 mars efter en lång tids sjukdom.

Hon föddes den 10 juli 1930 och växte upp i Lövlunda som ligger intill nuvarande skidstadion i Östersund. Redan som barn vallade hon kor på I 5-skogen under somrarna.

När Irma var 13 år flyttade hon och hennes bror till Storåsen där de bodde hos Johan och Stina Olofsson. Hon gick lanthushållsskola i Ås och arbetade sedan i två år i köket på Hållands folkhögskola. 1954 gifte hon sig med Nils och flyttade till Tivarsgården på Norderön.

Irma var en stor djurvän och skötte om alla gårdens djur på bästa sätt. När korna var ute på bete så behövde hon bara ropa så kom de hem till henne. Hon hade ett speciellt intresse för fjällkorasen och var aktiv i SKB-föreningen. Intresset för blommor och trädgårdsskötsel var också stort.

Hon födde tre söner och så småningom blev det även barnbarn och barnbarnsbarn. Att ta hand om barn var något som hon tyckte mycket om och barnbarnen besökte gärna sin farmor och farfar.

Handarbete och hantverk av olika slag ägnade hon sig åt så snart hon hade tillfälle. Hon gick under åren många olika kurser i hantverk.

2007 flyttade Irma till äldreboendet på Frösö Strand där hon fick en god omvårdnad.

Nils, Nils-Erik, Sven-Åke och Urban