Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IS: Rätt att nyttja kvinnliga slavar

Icke-muslimska kvinnor kan tas som slavar, säljas vidare eller utnyttjas för sex, även om de inte uppnått puberteten. Det anser extremiströrelsen Islamiska staten (IS), som sätter upp regler i en broschyr.

Annons

Icke-muslimska kvinnor kan tas som slavar, säljas vidare eller utnyttjas för sex, även om de inte uppnått puberteten. Det anser den extremistiska rörelsen Islamiska staten (IS).

I en broschyr som delades ut efter fredagsbönen i den irakiska staden Mosul, som kontrolleras av IS, gavs riktlinjer för hur kvinnliga slavar får hanteras, rapporterar CNN.

Många har vittnat om hur IS-krigare tagit kvinnliga fångar som slavar, men sällan ses detta så tydligt reglerat som i broschyren: "Frågor och svar om kvinnliga slavar och deras frihet", enligt nyhetskanalen.

Sexuellt umgänge med slavarna är omgivet av en rad föreskrifter, till exempel måste en flicka bedömas "redo för samlag" om hon inte uppnått puberteten. Annars får ägaren "njuta av henne utan samlag". Det klargörs även att det är tillåtet att slå slavarna som bestraffning, men inte för nöjes skull.