Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ishall i länet kan bli fotbollsarena

Ishallen i Svenstavik bör byggas om till en aktivitetshall och helst då till en inomhusarena för fotboll. Den inriktningen förordar en majoritet av alla som besvarat kommunens enkät om ishallens framtid.

Totalt har 177 personer svarar på enkäten. 74 procent av dessa vill alltså att ishallen görs om till en aktivitetsarena. En konstgräsarena för fotboll ligger hos många högst upp på önskelistan.

Som ÖP tidigare berättat har det vikande intresset för ishockey i Svenstavik gjort att man från kommunens sida nu kan tänka sig att slopa isbanan och öppna hallen för andra aktiviteter.

Liksom när ishallen byggdes för ett antal år sedan är det fortfarande många som hellre vill ha en hall för exempelvis biljard, bowling, boule och många andra inomhusaktiviteter.

I många av enkätsvaren välkomnas ombyggnadsplanerna eftersom avsaknaden av en allaktivitetshall i Svenstavik anses stor.

Flera av dem som besvarat kommunens enkät ser också en förändrad användning av ishallen som ett lyft för kommunen.

”Gör om ishallen till en arena för alla åldrar och kulturer. Utnyttja hallen som en mötesplats där så många som möjligt ska kunna utföra aktiviteter som passar just dem”, är några av tankegångarna i deras kommentarer.

I flera av svaren föreslås även att Radio Berg skulle kunna bli huvudansvarig för driften av den tänkta allaktivitetshallen.

Men det finns också de som är starkt kritiska till att ishallen görs om.

”Jag blir så oerhört arg när jag tänker på det fullständigt vansinniga förslaget. Att hänvisa till minskat intresse är lite för enkelt. Orsaken till liten användning borde utredas ordentligt först. En orsak är att skolan har svårt att använda den för idrottslektioner. Redan när den byggdes höjdes många röster för att den borde ha byggts närmare skolan, skriver en av kritikerna i sin enkätkommentar.

”Gör inga fler dumma investeringar. Tänk till ordentligt den här gången så att det blir ändamålsenligt”, lyder en annan kommentar.