Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akut forwardskris hos ÖIK – då kommer landslagsmeriterad moraspelare som en skänk från ovan

ÖIK är i forwardskris. Då kommer 19-årige Marcus Sirén från Mora som en skänk från ovan. Mora lånar ut honom en månad från nu.

Annons

Marcus Sirén spelade förra året i Timrå. Nu är han i Mora men lånas ut till ÖIK med omedelbar verkan.

– Marcus Sirén spelade 22 allsvenska matcher med Timrå förra säsongen och var då även med i landslagets U19-lag. Nu är han i Mora, men har åkt ut och in i laget. Han behöver få speltid – det passar oss bra att han ansluter redan innevarande vecka, berättar ÖIK:s sportchef Micke Eriksson.

Marcus Sirén är landslagsmeriterad både som 18-åring och som 19-åring ifjol. Han värvades i våras av Mora och spås en ljus framtid som elithockeyspelare. Men den här hösten har han ändå haft svårt att platsa i Dalalaget.

– När Moras tränare kontaktade oss för bara någon dag sedan var det ett positivt samtal för vår del. Vi lånade en moraspelare redan förra säsongen och känns ha ett bra samarbete med Mora. Nu välkomnar vi givetvis Sirén till ÖIK, fortsätter Micke Eriksson.

ÖIK:s forwardskris har den senaste veckan blivit akut. De tre i "hjärngruppen", Tobias Falk, Olle Fridell och Markus Molin har inte spelat en minut ännu denna säsong. För Falk och Fridell är det dessutom sluttränat från och med nu.

– Läkare säger ifrån. De har fått bakslag och givetvis måste hälsan komma i första hand. Men naturligtvis är det ytterst beklagligt att de inte tillfrisknar, säger Micke Eriksson, som inte kan räkna med dessa två alls under resten av säsongen.

Markus Molin tränar, men bara lätt.

Tillkommit bland de skadade med huvudproblem har nu Sebastian Fakt, (huvudskada) gjort. Han proppades fult mot Piteå borta förra måndagen. Nu ska han börja träna lätt, men hur länge han blir borta från matchspel vet ingen.

Vidare är Kristoffer Jonsson axelskadad och lär inte kunna spela stundande helg när ÖIK ställs mot Lejon och Vännäs, båda mötena på bortaplan.

Då ansluter dock Marcus Sirén och efter ett par träningar med ÖIK torsdag-fredag, lär han gå direkt in i laget.

Positivt var dock Nisse Bergströms första isträning i måndags. Sporten träffade ÖIK:s lagkapten vid lunchtid på tisdagen och han gjorde tummen upp:

– Allt kändes bra. Jag kunde gå för fullt och hoppas vara fullt återställd nu, sa Bergström.

Mer läsning

Annons