Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en bortakross för Brunflo – men en huvudtackling fick allt fokus: "Har de ingen respekt för sina medspelare?"

Först 7–2 mot Kiruna och nu 8–3 mot Piteå, det blev en tuff tripp norrut för Brunflo.
– Vi lärde oss ingenting av förlusten igår, säger Henrik Lundqvist.

Annons

Skottstatistiken talar sitt tydliga språk, 40–14 till hemmalaget och ett försiktigt Brunflo i LF arena. Brunflo som fick sig en läxa på lördagen av Kiruna där det rann iväg med alldeles för många mål såg inte ut att ha tagit någon lärdom alls inför mötet med Piteå.

– Tanken var väl att vi skulle komma ut med bättre hållning i vad vi ska göra, men matchen är ju förlorad direkt. Vi är så fega i närkampsspelet och spelar som försiktiga små pojkar, säger Lundqvist.

Visserligen kunde Brunflo vinna sista perioden men det blev aldrig spännande.

– De slappnade väl av lite för de visste att de hade matchen, de har ju match imorgon också så de ville väl spara sig lite, säger Lundqvist.

Brunflos Karl Malmquist (arkivbild).

Det är tydligt att tränare Henrik Lundqvist är besviken över helgens insatser och sammanfattar såhär:

– Tröskeln mellan succé och fiasko är sjukt liten och ska vi fortsätta spela såhär så kommer vi att sluta sist i serien, baserat på helgens resultat alltså.

I sista perioden hände en tråkig händelse, Östersundslagen verkar ha någon slags förbannelse över sig när det kommer till Piteå, för återigen utdelades en huvudtackling. Ifjol var det ÖIK:s Markus Molin som i fjolårtes möte med Piteå fick hjärnskakning, en skada han ännu inte hämtat sig från. På årsdagen senare för bara en vecka sedan hände det igen, denna gången var det Nils Bergström som fick en huvudtackling av Piteås David Selberg fulspelade. Den här gången var det Brunflos Emil Carstedt som råkade ut för det, igen.

– När jag jag såg det så brann det bara av, jag blev utvisad från arenan där. Men man gör fan inte så när man leder med 8–3... Det verkar ju vara något crazy i Piteå? De verkar ju helt ha förlorat respekten för sina medspelare, säger Lundqvist tydligt upprörd över den tråkiga incidenten.

– Ingen utvisning fick han heller, domarna såg tydligen inte situationen, vi får väl se vad som händer efter att vi får se sekvensen men det var jävligt fult, säger Lundqvist.

Efter den tunga helgen väntar nu 14 dagars matchledighet för Brunflo.

– Det ska vi ta vara på. Vi får analysera det här sammanbrottet och försöka vända det till succé, säger Lundqvist.

Gårdagens match: Ett rejält tapp för Brunflo efter 7–2 krossen mot Kiruna: " Det var som att dra ner en rullgardin"

Piteå – Brunflo 8–3 (3–0,4 –1 , 1–2 )

Målen: 1–0 (00:44) Magnus Isaksson, 2–0 (03:13) Petter Mäkitalo, 3–0 (18:17) Emil Wrenman, 4–0 (20:29) Petter Mäkitalo, 5–0 (22:07) David Pettersson, 6–0 (24:36) Anders Öhlund, 7–0 (26:52) Petter Mäkitalo, 7–1 (35:33) August Höijer, 8–1 (44:56) Isak Ahrling, 8–2 (47:22) Pontus Dünesius, 8–3 (54:32) Tim Frölander

Skott: 40–14

Mer läsning

Annons