Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen seger för Östersund – knäckte Asplöven i mellanperioden: "Vi är på rätt väg"

Östersund vände en bitter strafförlust mot Kalix, till seger mot topplaget Asplöven.
Jämtarna vände på steken i en fin andraperiod och vann med 4–2.
– Vi är på rätt väg, precis som jag sa i går, menar Jörgen Själin.

Annons

Tim Juel spelade stabilt och var en av matchvinnarena när Östersund tog en tung bortaseger mot Asplöven.

Segern betyder att Östersund går upp på lika många poäng som Kalix, men man är kvar som nästjumbo på sämre målskillnad.

Kampen om åttondeplatsen är dock mycket viktig. Det lag som undviker att hamna nia eller tia, får fortsätta i ett play off-spel när allettan är slut.

– Vi tittar knappt på tabellen. Vi lever efter en match i taget. att göra grundjobbet där för att komma så bra förberedd som möjligt till nästa match, säger Jörgen Själin.

"Ett kvitto på att vi gör rätt saker" är något som Östersundstränaren lyfter fram efter segern.

– Vårt fokus är på prestationen. Att visa desperation och glöd, men också att ha en tydlighet och vinna duellerna. Det lag som vinner flest dueller över 60 minuter, vinner oftast matcherna. Det var roligt att se vårt uppoffrande spel i dag.

Trepoängaren i Haparanda var ytterst betydelsefull, både för självkänslan, men också för tabelläget. Östersund har nu bara två poäng upp till Hudiksvall på sjätte plats.

Segern grundades genom en stark andra period som vanns med 2–0. Oskar Brändström och Anton Grenholm gjorde målen, samtidigt som Tim Juel stoppade alla 13 skott.

Andra ronden blev också matchavgörande. Asplöven kunde inte komma tillbaka utan fick lida sin tredje förlust under allettan. Det var samtidigt en tuff smäll för hemmalaget, som dagen innan hade lyckats vinna mot Piteå.

Hemmalaget fick kontakt direkt i tredje perioden, när Jesse Rohtla satte 2–3 i PP-spel – hans andra mål för dagen. Längre än så kom dock inte Asplöven, trots intensiva försök att ta sig förbi Tim Juel.

Haparandalagets sista försök, att ut sin målvakt och spela 6–mot-5 i slutsekunderna, gav heller inga resultat. Det gick helt enkelt i baklås. Jonathan Tholander kunde istället skicka in 4–2 i tom kasse.

Östersund förtjänade sin seger genom en stark laginsats, framförallt i defensiven. Kanske kan det här bli det trendbrott som nye tränaren Jörgen Själin söker efter.

Nu väntar tre matcher på åtta dagar, med start mot Sundsvall borta 1 februari. Sedan kommer en hemmadubbel mot Kalix och Asplöven.

Matchfakta

Asplöven-Östersund 2–4

1–1, 0–2, 1–1

Mål Asplöven:Jesse Rohtla 2. Östersund: Calle Själin, Oskar Brändström, Anton Grenholm, Jonathan Tholander.

Skott: 37–26 (14–9, 13–10, 10–7).

Utv: Asplöven: 2x2. Östersund: 5x2.

Domare: Nicklas Dyrén.

Publik: 245.

Mer läsning

Annons