Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brunflo förstärker inför kvällens match - med spelare från grannen

/
  • Mats Palmqvist är nöjd med förstärkningen från grannlaget ÖIK inför kvällens match mot Kovland.

Brunflo IK förstärker med tre spelare som tas in på lån från grannlaget Östersunds IK inför kvällens match mot Kovland. Det handlar om Anders Waplan, Axel Olsson och Anton Nykvist.

Annons

Det rör sig om ett lån av tre hårt arbetande spelare som just nu inte har en självklar plats i ÖIK.

– ÖIK har ju knivskarp konkurrens i sin trupp och förstärker ytterligare med Kristoffer Jonsson så det blir några som tyvärr inte får plats i den truppen men då har vi ett samarbete så då kommer de till oss i stället, säger Brunflotränaren Mats "Fimpen" Palmqvist.

Se målen när ÖIK spöade Kalix

Det rör sig om ett längre lån. När fönstret stänger den 15 februari, dagen efter att serien är över, kommer beskeden vara tydligare om hur länge trion stannar.

– Det beror på hur de ser ut i ÖIK. Får de fler skador kanske de tar tillbaka dem. Om de får ytterligare förstärkning kanske de stannar. Det kan ju vara någon fler som kommer över eftersom de förstärker med bland andra Kristoffer Jonsson.

På tisdagskvällen möter Brunflo Kovland hemma och redan då är Waplan, Olsson och Nykvist med. För Mats Palmqvist är det ett starkt tillskott.

– Det är tre bra spelare som kommer in i toppen på vår trupp. De tillför spetskvalitet i vår trupp. Det är tre hårt arbetande spelare, säger Palmqvist.

Trion har varit med på träningarna de senaste två kvällarna.

– Helt ihoptränade är vi inte men det är så bra spelare att det inte ska vara något problem, fortsätter han.

Läs också om segern som ger Brunflo en fin start på fortsättningsserien.

Fysiska Waplan är ett lag som Brunflo brukar hålla jämnt skägg med och Mats Palmqvist tror att Brunflo har goda chanser om Kovland måste föra spelet. Förstärkningen från ÖIK stärker inte bara chanserna för kvällens match utan även i ett längre perspektiv.

– För länet är det bra om Brunflo är kvar, säger Mats Palmqvist.

Så här säger han om de tre nykomlingarna:

Anders Waplan: – Det är en hårt jobbande center som varit skadad väldigt länge. Han har haft en handskada som krånglat, men nu är han fräsch, och får svårt att slå sig in i ÖIK utan matcher (i bagaget).

Axel Olsson: – Han är 97:a som fått spela mycket på grund av skador i ÖIK och han har gjort det jättebra. Han är en center som jobbar hårt i båda riktningarna.

Anton Nykvist: – Han har också haft krångel med skador under ett par års tid men han kommer in och tillför både energi och muskelkraft hos oss. Han gillar att tacklas och spela fysiskt och det har vi inte så många som gör, vilket ger utrymme åt andra som är mer kreativa.

Så här skrev Brunflo på sin Facebooksida:

"God morgon!

Vi har en liten överraskning till er! Vi har nämligen det stora nöjet att presentera tre spelare som kommer förstärka truppen under fortsättningsserien! Det är inga mindre än Anders Waplan, Axel Olsson och Anton Nykvist som vi får låna utav ÖIK!".

Läs också vad Mats Palmqvist säger om Brunflos förutsättningar inför fortsättningsserien: "Nu gäller det att behålla glöden"

Mer läsning

Annons