Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brunflo letar förstärkning inför helgen – fem spelare är borträknade

Brunflo är skadedrabbat och ser sig om efter förstärkning inför helgens match mot Vännäs.
– Vi har tre backar och två forwards borta just nu på grund av skadekänningar och sjukdomar, säger Lundqvist.

Annons

Brunflo ser sig om efter förstärkning då laget drabbats av manfall på backsidan framför allt. Det är inför helgens drabbning borta mot Vännäs som de haft kontakt med Ånge för att eventuellt få låna två backar.

– Vi har tre backar som saknas till helgen, Emil Carstedt har fortfarande känningar efter hjärnskakningen han ådrog sig mot Piteå. Kristoffer Lärka ligger hemma med feber och influensa och Kristian Söder är skadad i ljumsken, säger Henrik Lundqvist.

Dessutom saknas Rasmus Bodin som har problem med ryggen och Casper Lundqvist som har halsfluss. Glädjande nyheter är att kanadensaren Corey Pawley är spelredo igen efter att man varit lite försiktig med honom sedan han skadade foten i hemmamötet mot Piteå.

Brunflo har tidigare lånat ÖIK:s J20-back Andreas Söder men han är inte aktuell för spel med Brunflo längre.

– ÖIK vill inte låna ut honom mer, det är tråkigt för våran del, säger Lundqvist.

Istället har de sett sig om och närmast varit i kontakt med division 2 klubben Ånge IK för att eventuellt låna backar därifrån.

– Det är Markus Johansson och Niclas Möllhagen som det varit tal om, vi får se om det blir av, säger Lundqvist.

Han berättar också att de visat intresse för och varit i kontakt med ÖIK-produkten som ifjol testade sina vingar i juniorligan i USA men nu återvänt till Sverige, Anders Waplan.

– Han har nyligen kommit hem igen då han inte ville fortsätta spela därborta. Vi hoppas på att kunna komma överens med honom eventuellt, säger Lundqvist.

Brunflo har haft ett matchuppehåll på två veckor efter en tung långresa där man förlorade mot både Kiruna och Piteå.

– Sättet vi förlorade på där uppe var inte bra, vi ger upp och går ifrån vår egen matchplan. Egentligen har vi inte bråttom och förluster är inte hela världen men det är sättet vi förlorade på som stör mig. Men vårt långsiktiga mål är ju att bli ett stabilt division 1-lag och då kan man inte förlora sådär. Vi lär oss och jobbar på att bli lite bättre hela tiden, säger Lundqvist.

Mer läsning

Annons