Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brunflo spelade med självförtroende – föll mot Teg i sudden

Brunflo öppnade matchen riktigt starkt och klev ut med en glöd som länge saknats. I andra tog Teg över taktpinnen och gjorde tre mål i baken lika visslande som Brunflo hade gjort tre i första. Men till sist kunde Brunflo inte stå emot Teg längre när man föll 4–5 i sudden.

Annons

Johan Lantz fick några puckar mot målet i inledningen av matchen som han lyckades styra undan från hemmamålet riktigt bra. Brunflo lyckades tidigt ta ledningen genom Casper Lundqvist. Strax därefter fick David Millner iväg en kanon från blålinjen som David Lindgren i Teg-målet precis styrde undan med benskyddet. Av inledningen att tyda så verkade Brunflo vara sugen på seger efter förlust i premiären mot Vännäs två dagar tidigare.

Brunflo imponerade med sitt spel i första, snabba skridskror, satte hög press på Tegspelarna och var målhungriga. I mitten av första blev Alex Germano i Teg överkörd i offensiv zon och han hamnade själv i målet men pucken utanför. Då tilldömdes han straff, en straff som Johan Lantz kunde läsa av, rädda och behålla ledningen till sitt Brunflo. Brunflo hittade ett skönt flow och kunde trycka in en utökningspuck med fem minuter kvar att spela, 2–0 genom Emil Eriksson. Men det var inte slut där, Brunflo spelade med självförtroende och lagkapten Pontus Dünesius själv punkterade första perioden med sin 3–0-puck. 18–7 i skott talade väl mycket för att första halvlek var kul att se, för hemmapubliken i Klanghallen. Efter Lantz snygga insats i början av perioden slapp han nästan se pucken efter att hans lagkamrater sopade rent på planen.

– Första spelade vi samma självförtroende som i början av säsongen då vi vann matcher, säger tränare Henrik Lundqvist.

I andra perioden kändes självförtroendet, ja kanske inte som bortblåst, men nära på. Helt plötsligt var det Teg som hetsade puckar mot hemmamålet och hade mycket av spelet i offensiv zon. Till slut slank en puck in mellan benen på en Lantz som haft det lite svettigare än i första i inledningen av andra. Teg fortsatte att stjäla pucken från ett Brunflo som helt plötsligt framstod slarviga på isen. Det resulterade i en till reduceringspuck fem minuter från periodpaus. Kvitteringen kom i powerplay för gästerna och i och med den pucken såg det inte längre lika självklart ut i hemmalaget, trots det lyckades de återta ledningen när Jonas Nilsson tog för sig, ett skönt mål att gå in i vila med efter att förlorat andra perioden.

– Uppenbarligen klarar vi inte av att sätta 60 minuter, när vi blir klena så gör vi mycket misstag som vi direkt blir straffade på. Det är mycket personliga misstag som sänker oss och framför allt 3–3-målet där vi spelar fram det. Vi gör ju 4–3 trots allt oc hade bud på 5–3 efter sista tekningen, säger Lundqvist.

Tredje startade trevande för båda lagen och halvvägs mot slutet var det mållöst. Både hemmalaget och gästerna bjöd på några försök från snabba skridskor men inget som gick i mål. För Brunflos del som tog ett viktigt mål i slutet på andra handlade det mest om att hålla tätt tiden ut medan Teg var mer pressade att lura Lantz i hemmamålet. Med en och en halv minut kvar begärde Teg att ta timeout för att ta sig ur det pressade underläget. I det korta snacket hördes "Nu tar vi en för laget!" från Brunflobåset som egentligen bara behövde hålla pucken borta. Dock lyckades Teg med vilken plan de än hade kokat ihop och kvitterade med mindre än minuten kvar. Och en harang av barnförbjudna ord ekade från ett besviket hemmabås.

– När 4–4 satt så kändes det tungt, vi är ju ont om folk och har backar som saknas, så vi tvingas spela med fel sorts spel när vi ska döda matcherna. Det är defensiven som drabbas av det. Vi har ofta svaga andraperioder men nu släppte vi in dem alldeles för lätt, alldeles för enkla misstag

Då skulle matchen avgöras i sudden istället, med två lag som båda kände vittring av vinst. Lantz fick det kämpigt. En puck kom när en bortaspelare rundade stolpen, sedan kom en till att åka in i mål efter flipperspel, dock hann domarna blåsa innan. Men bara sekunden efter blev det punketering och Teg vann matchen i sudden.

Hur ska ni vända det här?

– Spelarna måste själv inse vad de behöver göra i 60 minuter, jag vet, Larsa vet, det är det sista som de måste inse själv. Det räcker inte, man måste ha en hög lägstanivå, säger Lundqvist.

Brunflo – Teg 4–5 (3–0, 1–3, 0–1, 0–1)

Målen: 1–0 (03:26) Casper Lundqvist, 2–0 (15:12) Emil Eriksson, 3–0 (18:08) Pontus Dünesius, 3–1 (26:34) Andreas Vikström, 3–2 (34:51) Alex Germano, 3–3 (36:22) Joar Moilanen, 4–3 (38:08) Jonas Nilsson, 4–4 (59:11) Joar Moilanen. 4–5 (63:37) Joar Moilanen

Mer läsning

Annons