Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelmöte blev dubbelförlust för Brunflo

De skulle lämna lördagens förlust mot Vännäs bakom sig. Men Lejon var hungrigt och Brunflo fick se sig besegrade av tabelljumbon, trots en vinst av målstatistiken.

Annons

Brunflo IK:s Andreas Eriksson (arkivbild).

Efter en tung förlust mot Vännäs med 6-2 på lördagen skulle Brunflo ställa om till match mot tabelljumbon SK Lejon. Ett hungrigt Lejon. "Nu får vi bryta ihop och så tar vi ett möte i morgon och tar nya tag. Vi ska inte deppa ihop här", sa tränaren Lars Gunnarsson efter den matchen.

Men det såg inte ut som att Brunflo hade kunnat ladda om. Och Lejon, som inte vunnit en enda match den här säsongen, var inte suget på att lägga sig platt.

– Det var jättetufft, det var som vi hade förväntat oss. De hade inte vunnit tre poäng hemma och vi är sämst av alla lagen i serien på pappret så de visste nog att de hade chansen innan, säger Henrik Lundqvist, tränare i Brunflo IK.

August Höijer gav Brunflo ledningen nära 17 minuter in en ganska händelslös första period. Och i början av andra togs Brunflo på sängen när Mattias Törnqvist kvitterade för Lejon efter elva sekunders spel.

– Vi spelar rejält första tio och så när på en utvisning är vi med, första perioden går till oss med lite plus i kanten. Men sen blir det någon kollektiv blackout. Vi säger att de kommer gå hårt nu och så gör de mål efter bara 11 sekunder, fortsätter Lundqvist.

Michalica Dominik satte sedan 2-1 i powerplay efter att Emil Eriksson åkt på två minuter för holding. Då var andra perioden inte ens två minuter gammal. Hemmalaget drog därefter på sig två utvisningar men Brunflo kunde inte förvalta powerplay och Dominiks 2-1 höll sig perioden ut.

Lejon fortsatte trycka på och när nära åtta minuter av tredje perioden hade gått var Martin Krasnican framme och gav Brunflo en ännu tyngre uppförsbacke att bemästra. 3-1 med mindre än fem minuter kvar och Brunflo fick powerplay. Det resulterade inte i någon frisering av siffrorna.

– Vi är dåliga i powerplay. Vi har lägena precis som förut men vi letar fortfarande. Vi behöver bli hetare framför mål, skott och retur är det vanligaste sättet att göra mål på idag och vi tränar varje dag på att bli hetare där.

Istället valde Brunflo att ta chansen och tog Johan Lantz ur kassen. Då satte Carl Sandin 4-1, och det blev en upprepning av situationen i lördagens match mot Vännäs. Därmed noterade SK Lejon sin första vinst för säsongen.

– Det är duktiga i powerplay och vi har jättesvårt att spela när vi ligger under. Vi började serien fantastiskt bra och vi stör alla lag på hemmaplan men vi blir små på bortaplan, säger Lundqvist, som har en hel del arbete att genomföra tillsammans med Lars Gunnarsson.

– Vi behöver förstå att 95 procent av alla hockeymål idag görs en och en halv meter utanför målvakten på retur. Vi har en hel del kvar att jobba på, vi är inte färdiga. Vi lär oss som ledare hela tiden och hoppas att spelarna också lär sig att små misstag straffar sig.

Nu väntar en matchserie med tre av fyra matcher på hemmaplan. Men även om Brunflo har visat sig bättre hemma än borta är hemmaplan i sig inget att förlita sig på. Det är annat arbete som måste till för att göra Brunflo mer stabilt, och de saknade spelarna måste få läka och komma tillbaka, menar Lundqvist.

– Vi måste hitta rätt, bland annat i kedjorna. Vi har varit väldigt demokratiska i vårt ledarskap. Vi har låtit spelare som inte presterat fullt ut spela och vi ska kanske ha lite hårdare krav. Men nu ska vi spela hemma och hitta vår bekvämlighetszon och läka ihop lite också.

Brunflo möter Teg i Klanghallen onsdag 16 november.

SK Lejon - Brunflo IK 4-1

(0-1, 2-0, 2-0)

Mål: 0-1 August Höijer, 1-1 Mattias Törnqvist, 2-1 Michalica Dominik, 3-1 Martin Krasnican, 4-1 Carl Sandin

LÄS OCKSÅ:

Returmötet slutade i förlust för Brunflo: "Får bryta ihop och ta nya tag"

Brunflo letar förstärkning inför helgen – fem spelare är borträknade

Mer läsning

Annons