Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett rejält tapp för Brunflo efter 7–2 krossen mot Kiruna: " Det var som att dra ner en rullgardin"

Brunflo har stigit i självförtroende efter några riktiga lagsegrar där man bland annat lyckats sätta dåvarande tabelltvåan Sundsvall på plats. Men i lördagens match mot Kiruna kom raset.
– Det hade kunnat bli hur många baklängesmål som helst, säger tränare Henrik Lundqvist.

Annons

Det var inte det Brunflo vi blivit vana att se som klev inte på isen i Lombiahallen i Kiruna. Brunflo kunde producera 1–0 till sin fördel innan kollapsen kom.

– Ja, vi är med i matchen fram tills vi gör 1–0. Därefter är det som en rullgardin. Vi blir bara sämre och sämre och bjuder dem på en massa. Jag tror vi har assist på fem av deras sju mål, det är bedrövligt, säger Lundqvist.

Brunflo har ändå vunnit fyra matcher och spelat två oavgjorda, ett fint facit för ett underdog-lag som givit dem självförtroende.

– Det grabbarna måste förstå är att den lilla succé som man ändå kan säga att vi har haft beror på att vi gjort det vi ska och spelat som ett lag. Ikväll gjorde vi något annat, säger Lundqvist.

Det blev ett ordentligt bakslag för Brunflo som istället för att prestera som ett lag gav ifrån sig individuella missar som serverade än mer för hemmalaget Kiruna som kanske heller inte gjorde sin bästa match, men fick hjälp av gästerna på traven.

– De är väl inte så bra heller, men vi hjälper ju dem. Helt ärligt hade det kunnat bli hur många mål som helst. Vi hade lika gärna kunnat släppt in 10-12 puckar. Vi spelade inte alls som ett lag och det är jättetråkigt.

Brunflo som har dubbelmöte i helgen får knappt 24 timmar på sig att vila upp sig inför nästa batalj med Piteå.

– Det kommer att bli minst lika tufft att möta Piteå hemma. Dessutom får de en ganska orättvis vila med sig som inte vi har på grund av "Veckans match". Jag tycker att det är rätt osportsligt samtidigt som jag tycker att det är bra för Hockey ettan.

Kiruna – Brunflo 7–2 (3–1,2–1,2–0)

Målen: 0-1 (04.41) August Höijer, 1–1 (05.45) Simon Thyni, 2–1 (09.44) Jacob Ericsson, 3–1 (12.35) Jesper Landström, 3–2 (25.08) André Sundqvist, 4–2 (28.59) Pontus Johansson, 5–2 (30.38) Pontus Johansson, 6–2 (49.18) Jacob Tenemyr, 7–2 (56.52) Gustaf Burström.

Skott: 31–28

Publik: 295

Mer läsning

Annons