Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt tungt för Brunflo – hade ledningen fram till tredje perioden

Brunflo hade greppet om matchen fram till den tredje perioden då Kiruna kunde kvittera till 1–1. Men gästerna var inte nöjda utan kunde ledningen med 2-1 som de lyckades hålla.

Annons

Brunflo tog emot gästande Kiruna som ligger på en tredje plats i tabellen i HockeyEttan Norra vår. Brunflo har haft en tuff period med förluster den senaste tiden och de jagade en seger.

Efter drygt tretton minuter i den första perioden kunde hemmalaget ta ledningen genom August Höijer som satte 1–0 genom Oskar Klockerud och Pontus Dunesius.

Kiruna fick inte in pucken varken i den första eller andra perioden, Brunflo hade kontroll och ledde med 1–0 inför den tredje och sista perioden.

Men där vände spelet till gästernas fördel.

1–0, blev 1–1 Kiruna kunde kvittera efter knappt två minuter i den tredje och sista perioden. Det var Joakim Törnqvist som gjorde Kirunas första mål genom Martin Eriksson och Kim Sunna.

Resultatet stod 1–1 fram tills att Kirunas David Krekula satte pucken i mål. Brunflo lyckades inte kvittera utan gästerna höll ledningen och vann med 2–1.

Brunflo ligger på en sjätteplats i HockeyEttan Norra vår, nästa match spelar de på söndag mot gästande SK Lejon.

Brunflo IK – Kiruna IF 1–2 (1–0, 0–0, 0–2)

Första perioden: 1–0 (13:19) August Höijer (Oskar Klockerud, Pontus Dunesius)

Tredje perioden: 1–1 (41:56) Joakim Törnqvist (Martin Eriksson, Kim Sunna) , 1–2 (56:27) David Krekula (Jacob Tenemyr, Joni Liljeblad)

Publik: 103

Domare: Anders Hafstad

Fotnot: Sporten har sökt tränarstaben i Brunflo för en kommentar utan något resultat.

Mer läsning

Annons