Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny storseger för ÖIK mot tabelljumbon – dubbel utdelning för inlånade Sirén

Östersunds IK vann senaste drabbningen, då i Östersund arena, med 9-0. Lördagens möte slutade inte heller väl för SK Lejon hemma i Jämtkraft arena när ÖIK redan efter fem minuter hade kopplat greppet om matchen.

Annons

Kenny Källström assisterade Nils Bergström till 0-2 i andra perioden.

SK Lejon har blivit tabelljumbo efter att bara lyckats skrapa ihop tre poäng hittills den här säsongen. På pappret såg det inte ut som en alltför stor utmaning för ÖIK men laget har varit skadedrabbat och ingenting skulle tas för givet.

Tillbaka till lördagens möte i Skellefteå kraft arena var Nils Bergström, Henric Andersén och Sebastian Fakt. Både Bergström och Andersén tog igen för förlorad tid och tränaren Lars Molin är glad att lägga tre viktiga spelare till truppen.

– Nisse har kört några pass mer än de andra men de har fått vila, fått bort problemen. Truppen blir bredare, allt flyter på på träningarna så det är positivt för oss.

Johan Molldén inledde målskyttet när han satte 0-1 i kassen bakom Pavel Krajcovic efter nära sex minuters spel. Fyra minuter senare var Bergström, som inte spelat sedan hjärnskakningen han drabbades av 23 oktober, framme och satte 0-2 med hjälp av Kenny Källström och helfärska lånet från Mora, Marcus Sirén.

Förutom de två målen hände inte så mycket i första perioden och i pausvilan ledde gästerna med två mål mot noll. Andra perioden började och avslutades på ungefär samma sätt - med två mål för gästerna genom Henric Andersén, i Powerplay, och Jonathan Tholander. Målstatistiken talade sitt tydliga språk efter två perioder: 13-50 med fördel ÖIK.

– Vi hade 50 skott efter två perioder så det var full fart från start men vi gjorde för lite mål. Det hade kunnat stå 12-0 i andra perioden. I tredje tappade vi lite fart, vi spelade av matchen men jag är nöjd, säger ÖIK-tränaren Lars Molin.

Lejon snyggade till siffrorna efter sju minuters spel i tredje perioden efter mål av Richard Lundin. Carl Ackered replikerade med hjälp av Bergström och Sirén och gav 5-1 till gästerna. Lundin gav sig på det igen och lyckades återigen minska målskillnaden till 2-5. Det blev också slutresultat i matchen.

Ett positivt besked för ett tidigare skadedrabbat Östersunds IK som går från uppehåll där spelarna kunnat hämta igen sig och in i en intensiv matchperiod.

– Nu är vi inne i en matchperiod där vi har sju matcher på 16 dagar så det kommer säkert bli fler skador, säger Lars Molin.

Ett annat positivt besked var förstärkningen från Mora som noterades för två assists i lördagsmatchen.

– Han har sett bra ut på träningar och jag tyckte han hade bra fart. Han har bra teknik, han är bra utbildad och har gjort matcher på juniorlandslagsnivå så han vet vad som krävs. Han blir ett lovande tillskott för oss, säger Molin, som dock inte öppnar för någon förlängning.

– Han tillhör Mora och de tror på honom men har inte kunnat ge honom tillräckligt med istid i allsvenskan, vi hade skador och så blev det den här lösningen.

Laget övernattar i Umeå innan de åker till Vännäs på söndag eftermiddag för att möta Vännäs HC. Matchen startar 16.00.

SK Lejon - Östersunds IK 2-5

(0-2, 0-2, 2-1)

Mål: 0-1 Johan Molldén, 0-2 Nils Bergström, 0-3 Henric Andersén, 0-4 Jonathan Tholander, 1-4 Richard Lundin, 1-5 Carl Ackered, 2-5 Richard Lundin

Skott: 16-69

Publik: 68

Mer läsning

Annons