Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖIK engagerar förre statsministern för att prata ledarskap – "blir någonting helt annorlunda"

ÖIK tar nya grepp för klubbens utveckling. I mars engageras tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt som föreläsare. Ämnet blir ledarskap.

Annons

Fredrik Reinfeldt engageras av ÖIK för att prata ledarskap.

– Vi ville göra någonting annorlunda. Vika av från ishockeyn helt och hållet. Då väcktes tanken om att få en föreläsare med extra studs i. Att det sen blev Fredrik Reinfeldt känns extra spännande. Han är omvittnat duktig, berättar ÖIK:s klubbchef Kjell-Åke Andersson.

Nu är det inte vem som helst som får komma lyssna till den förre statsministern. När Reinfeldt gästar Östersund och Folkets Hus, (OSD), är det främst folk inom näringslivet som förväntas sitta på åhörarplats.

Evenemanget hör nämligen samman med ÖIK:s årliga gratismatch där 300-350 företagare satsar pengar per åskådare till en på förhand bestämd ishockeydrabbning. I år är det hemmamatchen mot serieledande Huddinge 23 februari som blir dragplåster.

Tidigare har sponsrande företagare fått nöja sig med att synasföre och under matchevenemanget. Pengarna har odelat gått in i ÖIK:s verksamhet. Nu kryddas alltihop. Hockeyklubben avstår från en del av intäkterna. Som tack för hjälpen får de satsande sponsorerna lyssna på när Fredrik Reinfeldt pratar över ämnet: Ledarskap i en föränderlig värld.

Men har Ni råd – Fredrik Reinfeldt är ingen billig föredragshållare?

– Nej visst kostar det pengar. Men vi sökte efter kvalité och får en ytterst välrenommerad profil. Jag tror det är värt varenda krona.

ÖIK har redan prövat idén på ett hundratal näringslivsidkare. Gensvaret är positivt.

Själva gratismatchen är alltså den 23 februari, men föredraget hålls 14 mars på OSD i Östersund.

– Vi vill utveckla vår verksamhet, inte bara på hockeyrinkarna. Därför känns det här extra bra, menar ÖIK:s klubbchef.

Kjell-Åke Andersson är väldigt glad över att nu kunna kombinera ishockey med någonting helt annat i och med att förre statsministern nu ska gästa Östersund.

Mer läsning

Annons