Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖIK nära miljonen som ska ge allsvensk plats

/
  • ÖIK:s ledning med huvudtränaren Charles Franzén och sportchefen Micke Eriksson, ska nu tillsammans med Kjell-Åke Andersson, leta efter nya toppspelare. Ett öronmärkt projekt tillför nämligen fräscha pengar för att kunna stärka laget ytterligare.

En fräsch miljon för spelarköp ska hjälpa ÖIK till hockeyallsvenskan. Och pengarna är på väg. Av 100 sponsorpaket öronmärkta just för spelarförstärkningar, är 87 redan i hamn. En back och en forward, alternativt två försvarsspelare är tränarnas optimala julklapp.

Annons

För det är till julveckan som nyförvärven helst ska finnas på plats. Acklimatiserade och redo för att visa vägen i den tuffa norra alletta som inleds i mellandagarna och som 14 omgångar senare helst ska sluta med Östersunds IK i topp, i så fall klara för allsvenskans kvalserie i mars/april.

Det här är inte längre bara en vision, utan ett reellt framtidscenario där serieavancemanget är ett givet slutmål. Projektet är döpt till 2016-4. Nästa år och i april – det är då historien skrivs.

– Hela föreningen jobbar på det här och försäljningen av projektpaketen går bra. Vi har sålt 84 sponsorpaket á 13 500 kronor, där 10 000 kronor i varje paket öronmärks för spelarinköp, berättar Kjell-Åke Andersson i ÖIK.

När allt är klart ska miljonen finnas där. För att sportchefen Micke Eriksson, tränare Charles Franzén och "Kjella", ska kunna slå sina kloka huvuden ihop och förstärka spelartruppen.

– Vi måste hitta rätt i den djungel som internationella spelarmarknaden utgör. Utan att avslöja detaljer kan vi konstatera att de spelare vi söker finns utomlands. Helst bör de komma från Nordamerika. De har rätt inställning. Är kaxiga och det kan vi behöva, säger Charles Franzén.

Men han är samtidigt noga med att kvalitén är det viktigaste, plus spelarnas personligheter.

– Det vore oklokt av oss att värva någon eller några som kommer utifrån och som inte smälter in i en redan sammansvetsad och stark spelartrupp. Nyförvärven måste tillföra spetskompetens och göra skillnad, fortsätter ÖIK:s huvudtränare.

– De ska vara bäst. Visa vägen. I annat fall kan det få kvitta, menar Kjell-Åke Andersson.

"Projekt 2016-4", ska alltså utmynna i en allsvensk plats för ÖIK i april nästa år. Men det är snårigt att nå ända fram.

– Det börjar med en autostrada som successivt smalnar av till en skogsstig. Det finns många fallgropar längs en sådan resa, men vi ska förhoppningsvis gå hela vägen genom att konsekvent vara noggranna i det vi gör, säger Charles Franzén.

Strax före jul vill tränartrojkan i ÖIK helst ha sina nordamerikaner på plats. Högst upp på önskelistan står en back. Vi får inget namn, men av resonemanget att döma finns där ute en person som i fjol tjänade 500 000 dollar i en NHL-klubb och som fortfarande går och väntar på nytt kontrakt någonstans ifrån.

– Vi är naturligtvis inte i närheten av att matcha sådana lönenivåer, men det finns också spelare som känner nyfikenhet av att bara komma till Europa och lockas av ett annorlunda äventyr, säger "Kjella".

Men om spelaren/spelarna till sist kommer före eller efter årsskiftet, spelar mindre roll bara valen blir de rätta.

– Noggrannheten är viktigast för oss. Vi har inte råd att köpa grisen i säcken, säger Kjell-Åke Andersson med ett snett leende.

Mer läsning

Annons