Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖIK tappade poäng med tre sekunder kvar mot Huddinge

Snöpligt, för Östersunds IK mot Huddinge när de varit steget före i matchens inledning fick de se sig besegrade av en kanon från blålinjen när Huddinge avgjorde till 3–2 med tre sekunder kvar på klockan.

Annons

Vilken perfekt start ÖIK gav sig själva i mötet mot Huddinge. Efter bara en minut spelad kunde Nils Bergström servera pucken till Jonathan Tholander som rundade försvaret och slog in pucken vid bortre stolpen.

Kort därefter hade Tholader bud på ett till där han vek in ensam mellan backarna men där kunde bortakeepern Fahlström sätta stopp för ÖIK:s målkung. Gästerna hade bra fart på skridskorna och kunde störa hemmalaget bra.

Huddinge fick ett powerplay men där kunde ÖIK sno pucken från dem och spara viktig tid i sitt boxplay. I slutsekunderna av boxplay fick David Lillieström-Karlsson tag på pucken efter slarv i Huddingeförsvaret och skickade en bomb mot målet som Fahlström styrde upp i plexit, en puck som studsade tillbaka och kunde ha blivit farlig om inte Fahlström varit uppmärksam och upptäckt returen.

Huddinge hade otur med träffarna och hade någon puck i ribban, men de slarvade dessutom med passningsspel och hade problem med tajmingen. Men i inledningen av andra kom de ut med lite högre press än i första halvlek.

Det var dessutom dem som inledde målskyttet i andra när hemmalaget hade powerplay, när en passning bakom Tim Juel nådde in i boxen och hittade förbi honom så blev det kvitterat.

Östersunds första powerplay kom i mitten av andra och det kunde de förvalta riktigt snyggt. När de ramade in boxen såg det ut som att Huddinge hade räknat med att en helt annan ÖIK-spelare skulle bli skytt, det utnyttjade Daniel Magnusson när han rundade första stolpen och fick in pucken vid bortre.

Det dröjde dock inte länge innan hemmalaget skulle kvittera igen, den här gången täckte sju av tio spelare synen för Tim Juel, trots att det var tätt packat med spelare framför målet så lyckades Robin Sjörén i hemmalaget hitta en minimal lucka där pucken lurade Juel och trasslade sig in.

Båda lagen fick varsin utvisning i samband med ett litet tumult, men i spel fyra mot fyra utvisades även Nils Bergström för crosschecking men där lyckades inte hemmalaget slå hål på ÖIK:s tunna försvar utan tvekade för länge och gav ÖIK:arna chansen att läsa av dem.

I andra perioden hälsade slarvern på även hos ÖIK både spelmässigt men man drog även på sig en onödig utvisning i slutet på andra där man blev sex spelare på isen och därmed tvingades spela i boxplay. Ett bra boxplay i ett dåligt läge, som de lyckades reda ut genom att sätta högpress och hålla dem borta från att skjuta.

Nyförvärvet Sonny Karlsson höll på att öppna sista perioden lika snyggt som Tholander öppnade hela matchen, strax utanför högra stolpen dock.

Östersund var piskade att vinna och när de därför fick ett powerplay i tredje så hade man önskat mer fart och lite mer mod i anfallen. Ska ÖIK ha chans att utmana i allettans toppskikt krävdes tre poäng och inget mindre. Vid 2–2 såg gästerna lugna ut på isen.

Juel kunde återigen räddas av ribban och ju mer matchen drog ihop sig desto mer spännande blev det. Jonathan Tholander fick pucken vid halva plan och trampade igång en jätteåkning där han skrinnade ifrån enda hemmabacken som fanns i närheten men vid mål svarade Fahlström för en TV-räddning och Tholanders läge att avgöra matchen blev istället bara en ishockeypralin att se på.

Även Huddinge fick läge att ta ledningen efter flipperspel framför Juel i målet men det lyckas ÖIK:arna rädda upp. Med fyra minuter kvar fick ÖIK ännu ett powerplay där de satte konstant tryck i offensiv zon men de lyckades ändå inte trycka in pucken.

Med en minut kvar tryckte Kenny Källström upp klubban i ansiktshöjd på en motståndare och domarna signlalerade för avvaktande utvisning och istället för att släppa pucken i det läget valde hemmalaget att fortsätta behålla puck och slösa tid från sitt eget powerplay. Men det räckte ändå för hemmalaget när Sjörén tog ett direktskott från blålinjen som letade sig in bakom Tim Juel med bara tre sekunder kvar att spela.

Huddinge – Östersund 3–2 (0–1,2–1,1–0)

Målen: 0–1 (01:10) Jonathan Tholander, 1–1 (25:09) Fabian Lundh, 1–2 (28:44) Daniel Magnusson, 2–2 (29:22) Robin Sjörén, 3–2 (59:57) Robin Sjörén.

Skott: 18-12

Mer läsning

Annons