Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersund bortaslog Kiruna: "Det var onödigt nervöst"

Efter en bra match för Östersunds räkning höll en straff i näst sista minuten på att slå segern ur ÖIK:s händer, men Tim Juel kunde stå ivägen för det.
– Utöver målet skapar dem inget, men det blev nervöst på slutet, säger Lars Molin.

Annons

Det var en otroligt jämn match mellan Kiruna och Östersund i Lombiahallen. Den första perioden var helt mållös.

– Vi hade mest chanser men det vill sig inte riktigt i första, säger Lars Molin.

Östersund fick jubla efter bortaseger mot Kiruna.

Andra perioden kunde Östersund hitta rytmen och redan i första minuten ta ledningen genom Sebastian Fakt. Fem minuter senare fick Kristoffer Jonsson till det ock kunde utöka ledningen som stod sig 2–0 in i sista perioden.

– I andra tar vi över helt och hållet och gör en ritkigt bra period, säger Molin.

I sista perioden skapade hemmalaget inga vidare lägen och det var Östersund som hade allt spel fram tills det återstod fyra minuter, då gjorde Kiruna mål och bara två minuter därpå får fick Östersund utvisning och det blev straff för hemmalaget, en straff som Tim Juel räddade och räddade i och med den räddningen även hela segern.

– Det var otroligt skönt, säger Molin.

– Det var onödigt nervöst där på slutet, de hade inget spel i sista utöver målet. Det var en skön seger och en bra bortamatch.

Imorgon väntar Piteå för Östersunds del, ett Piteå som spelat bra på senaste tiden och i senaste mötet mot dem var det de som vann med 2–0 hemma i Östersund. Ett speciellt möte där Piteås David Selberg tacklade ÖIK:s Nils Bergström så illa att han hamnade på sjukhus med hjärnskakning. För det fick Selberg fyra matchers avstängning. På måndagskvällen möts de alltså igen.

Några hard feelings?

– Nej det är sånt som händer. Det som är lite surt är ju att det inte blir någon tv-match. Det blev ju hos oss istället så det är ju lite onödigt att spela en måndagskväll men det gick inte att byta tillbaka tiderna, säger Molin.

Kiruna – Östersund 1–2 (0–0,0–2,1–0)

Målen: 0–1 (20:55) Sebstian Fakt, 0–2 (26:39) Kristoffer Jonsson, 1–2 (54:44) Jacob Hansson

Skott: 26 – 27

Mer läsning

Annons