Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersund vann tredje raka derbyt mot Sundsvall – avgjorde i förlängning

Derbyt mellan Sundsvall och Östesund såg ut att sluta mållöst. Men i förlängningens slutsekunder kunde ÖIK avgöra genom Sonny Karlsson som satte 1–0.

Annons

Östersund tog emot gästande Sundsvall Hockey under onsdagskvällen. ÖIK har haft en tuff inledning av allettan medan Sundsvall hade vunnit fyra av fem spelade matcher inför mötet. Men ÖIK har vunnit de två tidigare mötena som lagen har mötts. De inledde förra året borta mot Sundsvall och segrade med 3–1 och de lyckades även göra detsamma på hemmaplan då de vann med 4–1.

Efter den tunga förlusten mot Väsby då ÖIK förlorade med 9-6 med Tim Juel i mål, fick han förtroendet att vakta målet i matchen mot Sundsvall. Trots att det var Carl Hjälm som vaktade målet senast i mötet mot Haninge och stod för en stark insats då de vann med 2–1.

Trots det var det Tim Juel som vaktade målet i mötet mot Sundsvall som han var stadig framför. Han lyckades han hålla nollan trots målchanser från Sundsvalls del.

Den första perioden blev jämn, inget av lagen lyckades ta ledningen. Sundsvall inledde piggt. ÖIK:s Henric Andersen blev utvisad för hakning tidigt i matchen men det var inget som ledde till någon utdelning för Sundsvalls del. Båda lagen lyckades producera ett powerplay och en ramträff var. Rent skottmässigt var det ingen större skillnad mellan lagen. Östersunds huvudtränare Jörgen Själin pratade innan matchen om att de skulle jobba med försvarsspelet, något som de också lyckades med. Tim Juel vaktade målet för Östersund och var stadig framför målet. Inget av lagen lyckades ta övertaget i matchens första period.

I den andra perioden jagade båda lagen en ledning desperat, men det blev fortsatt 0-0. ÖIK var snäppet vassare som i powerplay fick ett bortdömt mål. Ett mål som hade kunnat lett till matchens första mål, men det blev en fortsatt jämn kamp mellan de båda lagen. Tim Juel fortsatte att hålla nollan för hemmalagets del.

Det blev inga större förändringar i matchens tredje och sista period. Båda lagen jagade en ledning, men det blev minst sagt målsnålt. Matchen gick över till förlängning, det såg ut att sluta mållöst för båda lagens del. Men ÖIK:S Sonny Karlsson kunde tillslut avgöra som satte pucken i mål i slutsekunderna. Därmed vann ÖIK med 1–0 vilket blev deras tredje raka derbyseger mot Sundsvall.

Östersunds IK – IF Sundsvall Hockey 1–0 (0–0, 0–0, 0–0, 1–0)

Förlängning: 1–0 (64:48) Sonny Karlsson (Kristoffer Jonsson, Carl Ackered)

Publik: 1023

Domare: Thomas Öberg

Mer läsning

Annons