Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positivt ÖIK redo för derby: "Just nu är alla spelare skadefria och redo för match"

Efter fem raka förluster i Allettan, kunde ÖIK på söndagen äntligen bärga den första segern efter 2–1 hemma mot Haninge.
– Nu känns det som att vi är påväg upp ur källaren, säger ÖIK:s sportchef Micke Eriksson.

Annons

PLUS: Missa inte kvällens direktrapportering från matchen - med upp- och eftersnack

Efter en dålig start vill ÖIK nu se fler vinster.

Efter att ha säkrat en Allettanplats i seriens slutomgångar var förväntningarna stora på ÖIK inför densamma. Men de fem första matcherna slutade på samma sätt allihop – med förlust.

– Segern var verkligen välbehövlig efter vår dåliga start i Allettan, summerar Micke.

I förra veckan fick laget en ny röst nere i båset, där Jörgen Själin tog över istället för Lars Molin. Men om det gav effekt redan i andra matchen, det tror inte Micke.

– Det återstår att se om det ger någon omedelbar effekt, men vi hoppas att tränarbytet övertid ska ge oss en större tyngd i spelet och göra oss jobbigare att möta, säger han.

Läs också: Själins debuthelg: Först krasch – sedan liten revansch: "Vi hittade en annan trygghet"

Inför derbyt hemma mot Sundsvall, som ligger fyra placeringar över ÖIK i Allettan, är Micke försiktigt positiv.

– Förra matchen kändes som ett steg i rätt riktning, som att vi äntligen är påväg upp ur källaren, säger han och fortsätter med läget i laget:

– Just nu är alla spelare skadefria och redo för match och tongångarna i truppen är positiva. Vi har haft två bra träningar nu det senaste och vi kommer ge oss själv chansen mot Sundsvall.

I Haningesegern vilades förstemålvakt Tim Juel och 19-årige Carl Hjälm gavs chansen mellan ÖIK-stolparna. Carl stod för en gedigen insats och motade 32 av 33 skott under matchen. Men mot Sundsvall ska Tim vara tillbaka i kassen. En match som för övrigt Sporten sänder live ifrån, både uppsnack och eftersnack.

– Carl gjorde ett jättematch i söndags, men vi har en uttalad förstemålvakt i Tim och han kommer vakta kassen imorgon, avslutar han.

Läs också: Där kom den – första segern för Östersunds IK: Men spelet övertygade inte

Sporten sänder matchen live, både uppsnack och eftersnack.

Mer läsning

Annons