Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Returmötet slutade i förlust för Brunflo: "Får bryta ihop och ta nya tag"

/
  • Corey Pawley (bilden) och Jonas Nilsson gjorde sitt för att hämta igen ett tungt underläge för Brunflo mot Vännäs.

Brunflo Hockey har skrällt den här säsongen men startade den intensiva matchperioden efter uppehållet med förlust mot Vännäs i en statistiskt jämn kamp.

Annons

Hemmamatchen mot Vännäs 1 oktober slutade med betryggande 3-1 för Brunflo och det var tydligen ett revanschsuget Vännäs som ställde upp på hockeydans.

Vännäs Samuel Aho satte 1-0 redan innan tre minuter var spelade. Det hann bli 2-0 genom Victor Ekeståhl-Jonsson innan Brunflo rakade in ett reduceringsmål genom Jonas Nilsson i powerplay med 18.40 på scoreboarden. Det gav skjuts in i andra perioden.

Corey Pawley upprepade Samuel Ahos metod och satte kvitteringen bakom William Eriksson inte fullt tre minuter in i andra perioden med assistans av Simon Bergsten och David Kamrup.

– Första perioden är vi inte med riktigt där vi egentligen ska vara med men sen kämpar vi oss ikapp, säger Lars Gunnarsson, tränare i Brunflo.

Men glädjen varade inte. Daniel Spigerhäll återupptog hemmalagets ledning och efter en varsin utvisning för lagen blåste domaren till periodvila med ställningen 3-2.

– Vi gjorde 2-2 och då kändes det jättebra men så slarvar vi litegrann, de gör 3-2 och det blev en uppförsbacke och vi orkade inte riktigt, säger Gunnarsson.

4-2 hann det bli när Jonathan Olsson Hammargren utökade ledningen till 4-2 och Pontus Blom till 5-2 i 60:e minuten efter att Johan Lantz lämnat kassen med inte fullt två minuter kvar av matchen.

– Vi tog ut målvakten ganska tidigt och hade chansen på 3-3, den var på mållinjen, men de får puck i egen zon och gör 4-2 i stället.

Lantz fick komma tillbaka in bara för att lämna kort efter målet igen. Sista matchminuten var händelserik. Förutom Bloms mål kom en utvisning av Vännäs Victor Ekeståhl-Jonsson för slashing och för osportsligt uppträdande. Johan Lantz fick lämna målburen igen, men det hjälpte inte. Marcus Runnkvist satte sista spiken med 11 sekunder kvar av matchen och hemmalagets triumf var ett faktum, trots 34-35 i skott.

– Vi vinner skotten så nu får vi bryta ihop och så tar vi ett möte i morgon och tar nya tag. Vi ska inte deppa ihop här. Det är många matcher kvar, nyttiga matcher, särskilt för de här 96-orna som är med. Det är bra för dem att spela många matcher och vara med om de här grejerna också, säger Lars Gunnarsson.

Att Vännäs skulle bli svårslagna var klart redan från första matchminuterna, menar han.

– Jag skulle ha velat ha lite mer av grabbarna men Vännäs är alltid svårslagna som hemmalag. De är starka hemma, de ville verkligen ha revansch och det syntes, de var lite hetare än oss.

I morgon byter de motståndare med lokala seriekonkurrenten ÖIK, som möter Vännäs, medan Brunflo tar sig an SK Lejon. Men även om Lejon ligger långt efter på pappret är det inget annat än full fart som gäller, menar Gunnarsson.

– Vi får ta nya tag tills i morgon. Men det kommer bli en jättesvår match, de har inte vunnit en enda match och de kommer att ge allt. Det är bara att inse att vi kommer få möta de här lagen nu, säger Lars Gunnarsson.

Mer läsning

Annons