Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släkten kan bli värst: Barndomspolarna gör upp när ÖIK möter Kristianstad

/
  • Kristoffer Jonsson, 31, är också från Hara. Dessutom fyrmänning med Jesper Wärvik, som han nu möter i play-off.   – Det ska bli riktigt kul att få spela mot Kristianstad, är hans kommentar över lottningen.

Släkten kan bli värst när Östersunds IK möter Kristianstad på torsdag och barndomskamraterna Kristoffer Jonsson och Jesper Wärvik drabbar samman i varsina lag. Båda är uppväxta i Hara.

Annons

Det finns mer gemensamt hos fyrmänningarna. De flyttade söderut tidigt i sina karriärer. Dessutom konstaterar båda utan prut: Ola Andersson i Hara gav dem ovärderligt stöd och pushning som barn.

– Den bäste tränare jag haft, säger Jesper Wärvik.

– Jag kan bara hålla med, blir Kristoffer Jonssons lika snabba analys.

"Harapöjkan" får alltså mötas först i Kristianstad och därefter i Östersund på lördag.

– Det blir naturligtvis speciellt. Vi hade ingen bra början på säsongen, men efter diverse turbulens vände det och nu är laget verkligen på gång, berättar Jesper Wärvik.

TV: Se alla målen från ÖIK:s avgörande storseger mot Vännäs

Kristianstad saknade en tydlig spelidé under hösten. Till sist fick tränaren Arto Sirviö sparken och nu under Fredrik Berglind har laget pånyttfötts.

– Vi gjorde tre riktigt bra matcher mot Huddinge, fortsätter Jesper Wärvik, som själv gjort 14 mål under säsongen.

Han är skåning sedan tio år. Spelade först i Rögles juniorlag, därefter i Helsingborg och sedan sex år i Kristianstad.

– Kanske sluts cirkeln här, resonerar Jesper. Hockeyn är inte viktigast längre. Han är gift med Isabella Wärvik och har barnen Estelle 5, och Scott 1,5 år.

– Jobb och familj kommer i främsta rummet, men jag kan inte sticka under stol med att vinterns hockeyspel varit väldigt roligt. Inte minst gäller det nu på slutet.

ÖIK:s center Kristoffer Jonsson är tre år äldre och minns förstås åren i Hara när båda lärde sig åka skridskor och att hantera en hockeyklubba.

– Det var härliga år och Ola Andersson var verkligen en tränare som entusiasmerade oss.

Även Kristoffer Jonsson flyttade tidigt från Jämtland. Spelade i både Oskarshamn, i Danmark och senast i norska Lillehammer, innan han återvände till fadershuset i julas.

Nu ser han fram emot att få spela mot Kristianstad och mot sin fyrmänning från samma by.

– Även om vi hade vissa besvär mot Vännäs tycker jag att spelet vända åt rätt håll för oss på hemmaplan i helgen. Vi vet vad vi kan i våra bästa stunder och då är vi verkligt farliga, menar han.

LÄS OCKSÅ: Östersunds IK ställs mot Kristianstad i play off 2

Kristianstad har nu både handbolls- och hockeyfeber. Handbollslaget spelar champions league mot Barcelona samma kväll som hockeygänget möter ÖIK. En tråkig kollision, men även om Kristianstad helst velat få hockeymatchen flyttad till onsdag var det omöjligt.

– Geografin sätter stopp. Det går inte tänja på spelarnas kroppar hur som helst. I så fall hade vi tvingats påbörja en 100-milaresa söderut redan tisdag morgon, vilket kändes ogörligt. Nu blir det torsdag som var tänkt från början, säger ÖIK:s klubbchef Kjell-Åke Andersson.

Mer läsning

Annons