Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomma blickar och förtvivlan i ÖIK-lägret efter fiaskot mot Vännäs

Det rådde en bedrövelsens stämning i ÖIK:s båda omklädningsrum efter första play-off-matchen som slutade i fiasko. Vännäs vann med 4-3 efter förlängning och gjorde det välförtjänt.

Annons

Ett lag som vill vinna en hockeymatch måste vara beredd att ständigt göra skitjobbet. Det klarade inte ÖIK denna kväll. Nog för att inställningen säkert fanns där, men från att vilja till att faktiskt utföra ett hockeyhantverk värt namnet, är steget ibland långt. Den här onsdagskvällen i Vännäs ishall gick det inte alls.

► Sportreporter Per Hansson: "Nu krävs det helt andra tag i fortsättningen"

Att Vännäs ens skulle ta matchen till förlängning var en bedrift. Att hemmalaget sedan avgjorde till 4-3 en dryg minut in i samma förlängning, får anses som en bragd och en storskräll i Hockeysverige.

Efteråt var det förstås många tomma blickar hos ÖIK-spelarna. Ingen sa något, men spelarnas ögon sa ändå allt. Besvikelse, förtvivlan och undringar – hur kunde det gå så här?

– Det är många som måste rannsaka sig själva efter den här insatsen, sa tränare Charles Franzén utan prut. Bitvis var det ungdomshockey som presterades. Vi kom aldrig upp i närheten av vår potential, konstaterade han.

Det åts matlåda i omklädningsrummet. Matlåda och en limpfjärt plus Ramlösa var måltiden som intogs under tystnad. I en av kabysserna satt dessutom Kristoffer Jonsson och fick behandling för en skada. Han utgick i andra perioden. Sak samma hände med Tobias Ekberg.

Det brukar heta att en olycka sällan kommer ensam. I ÖIK:s fall passade det verkligen in efter smällen i Vännäs. Förutom förlusten blev en redan lång skadelista ännu längre. Dessutom var det två riktiga nyckelspelare som tvingades kliva av. Hur länge de blir borta återstår att se, men inte såg det gynnsamt ut precis.

Ingen skugga ska falla på ersättarna Kristoffer Rödin och backen Alex Rönning som klev in i deras ställe. Men kollektivet Östersunds IK hade för låg energi samtidigt som Vännäs givetvis som underdog hade allt att vinna.

Som så många gånger förr nu efter jul var ÖIK darriga i matchslutet. Så här har det sett ut:

Piteå borta: 3-3 efter 58.07

Borlänge borta 3-3 efter 59.50

Tranås borta 3-3 efter 56.26

Kiruna borta, 2-3 efter 58.27

Och så nu mot Vännäs borta, 3-3 efter 58.40 och torsk tidigt i förlängningen inger ingen respekt.

Sen kan vi förstås kanske trösta oss med att bara för en vecka sedan var laget riktigt vassa mot Piteå, (4-3) och mot Kalix i söndags, (6-1), men form är som bekant en färskvara. Den här kvällen var ÖIK nere i källaren och nu måste laget kriga sig till först och främst en tredje och avgörande match mot Vännäs på lördag.

Mot samma Vännäs som ÖIK slog två gånger om med 7-1 i seriespelet före jul. Idrott är aldrig enkel, men att ÖIK ändå förlorar och gör det trots ledning med både 2-1 och 3-2 här i Vännäs, tyder på ett lag med stora problem.

– Det blir sömnlöst i natt, så är det bara. Jag kan bara konstatera att vi har mycket att jobba på fram till lördag, summerade Charles Franzén.

Vännäs-ÖIK

4-3, (1-1,0-1,2-1,1-0)

Målen: 1-0, (00.57) Daniel Spigerhäll, 1-.1, ( 15.20) Kyle Hardy, ass Tobias Falk/Johan Skiöld,), 1-2, (28.23) Anton Grenholm, ass Daniel Erlich, 2-2, (46.07) Tobias Göransson, 2-3, ( 50.11) Johan Skiöld, ass Kristoffer Backman/Pettyer Runesson, 3-3, (58.40) Jan Isaksson, 4-3, (61.26) Daniel Palmebjörk

Mer läsning

Annons