Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa bortadubblar väntar Östersunds IK och Brunflo i Norrbotten

En av årets längsta resor väntar Östersunds IK och Brunflo. Dessutom något av de hårdaste motståndet i grundserien; Kiruna och Piteå.
– Vi åker iväg med ett leende på läpparna, säger Brunflos Henrik Lundqvist.

Annons

Nils Bergström vilar från helgens spel.

Helgens matchschema är inte det vanliga för de båda Jämtlandslagen. Medan Brunflo spelar lördag-söndag, matchar Östersund söndag-måndag.

Orsaken är den rockad som TV-bolaget för Hockeyettan gjorde när de bytte TV-match från Piteå-Östersund till Östersund-Piteå.

– De ansåg att vår ishall har bättre förutsättningar. Men då blev samtidigt Piteå av med sin istid i helgen och därför måste vi spela på en måndag, berättar Mikael Eriksson i Östersunds IK.

Ändringen från två helgmatcher till söndag-måndag orsakar en viss fördyring för ÖIK, men även några timmars längre bortovaro i buss.

Östersund får inte med sig Nils Bergström, som måste vila efter sin hjärnskakning i hemmamötet med Piteå. Anton Klint och William Mann lyfts upp från J20.

Av de övriga tre hjärnskakningsdrabbade spelarna är Tobias Falk närmast comeback. Markus Molin ligger längre bort, medan Olle Fridell har fått spelförbund för resten av säsongen. Han gör inte de framsteg som läkarna hade hoppats på.

Mikael Eriksson, sportchef i ÖIK, tror att tiden talar för hans lag.

– Vi har en bit kvar, men vi blir bättre och bättre. "Roffe" (Nilsson, tränare i Piteå) tyckte att det var flera år sedan vi hade ett så här pass bra lag.

Brunflo – som är stärkt av hemmasegern mot Kiruna i förra veckan – har lånat in en J20-back från Östersund, Andreas Söder. Hans storebror Kristan stannar hemma (skadad), liksom Albin Edlund, som gör högskoleprov.

– Två jättesvåra bortamatcher, men vi har ett härligt go i laget. Vi har ett leende på läpparna när vi åker i väg, sedan får vi se hur vi mår när vi kommer hem, säger Henrik Lundqvst, som också förklarar "hemligheten" bakom sitt lags succéstart.

Disciplin, enkelhet – och starkt försvarsspel.

– Man måste spela den hockey som bjuds i Sverige i dag. Alltså att vara noggrann, inte ta för stora risker och ha ett bra positionsspel. Det gör oss trygga medan motståndarna blir mindre trygga.

Mer läsning

Annons