Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvisningarna fällde Brunflo

Med poäng i tre av de fyra senaste matcherna tog Brunflo på tisdagskvällen emot ett formstarkt Örnsköldsvik. Efter en bra förstaperiod började utvisningarna hagla för hemmalaget och matchen rann iväg till en 2–7–förlust.
– "Jag tycker vi står upp bra i den första perioden, men att ta såhär mycket utvisningar på den här nivån.. Det håller bara inte", sammanfattar Brunflocoachen Henrik Lundqvist.

Annons

Inte en trepoängare på fortsättningsseriens åtta första omgångar placerade Brunflo näst sist i densamma. I den andra – övre – änden av tabellen återfanns kvällens motståndare, Örnsköldsvik. Med mest gjorda mål och minst insläppta i fortsättningsserien skulle Ö-vik bli en svår nöt att knäcka för Brunflo på tisdagskvällen. Positivt för hemmalaget var att man tagit poäng i tre av de fyra senaste matcherna.

Johan Berge och hans Brunflo hade ingen enkel match mot Örnsköldsvik på tisdagskvällen. Matchen slutade till slut 2–7 till gästerna.

Efter fin skridskoåkning av Edwin Mann, drog bortalaget på sig en slashingutvisning tidigt i matchen. De två minuterna försvann dock retfullt enkelt för Ö-vikslaget som dessutom hade flertalet kontringar med en man mindre.

Matchen lunkade på i ganska lågt tempo där den första kvarten, bortsett från en hemmautvisning och bra spel av Johan Berge i Brunflokassen, var tämligen händelselös.

Då hände det som inte fick hända. Ö-viks Fredrik Sjödin drog iväg ett till synes tamt slagskott från blålinjen mot en hemmamålvakt med fri sikt – och pucken gick in under armen. Snöpligt värre för hemmalaget, som i sekvensen efter också fick Rasmus Bodin utvisad i offensiv zon.

Men Brunflo skullet inte gå till pausvila i underläge, för med bara en halv minut kvar av perioden kunde Casper Lundqvist lyckligt fira den ack så viktiga kvitteringen efter att han rakat in pucken i mål efter en målvaktsretur.

13–11 i skott till hemmalaget vittnade för övrigt om en jämn förstaperiod.

– Jag tycker vi gör en bra förstaperiod och spelar ganska jämnt med Ö-vik, hade med oss 1–1 och just då kändes det bra, sammanfattar lagkapten Pontus Dünesius de första 20 minuterna.

Den andra perioden inleddes starkt från både Pontus och resten av hemmalagets sida, där inte minst Pontus Dunesius gjorde ett starkt byte och skapade tre farliga chanser i samma sekvens. Men bara minuter efteråt var det istället Ö-vik som skulle ta ledningen genom Jesper Bårman, efter en tilltrasslad situation framför Brunflokassen.

Än värre skulle det bli för hemmalaget. I numerärt underläge kunde Pierre Larsson olyckligt se pucken lämna bladet och lyftas ut över sargen. Fem mot tre–spel för gästerna.

Men direkt när förste Brunflospelaren Albin Edlund kom ut ur utvisningsbåset, fick han skrinna tillbaka till detsamma efter en ny regelöverträdelse. Denna gången utnyttjade gästerna sitt numerära överläge och drygade ut ledningen till 3–1.

Utvisningarna duggade tätt och precis när Brunflo blivit fulltaligt ännu en gång och skulle etablera sitt powerplay, kunde gästerna göra ytterligare ett mål efter en två mot en–situation.

Ilskan och frustrationen bubblade i hemmabåset när man drog på sig ytterligare en utvisning, periodens femte. Efter detta fick hemmacoacherna nog och tog time out för att försöka lugna spelare och att sluta slita på utvisningsbänken som man de senaste minutrarna gjort.

Det blev inte bättre av att gästernas Sebastian Magnusson i samma power play kunde prickskjuta in 5–1 efter 15:30.

Luften gick ur hemmalaget, men Edwin Mann skapade sig ett bra reduceringsläge när han vände bort backen och blev friställd med målvakten, men Emil Hedman knep snyggt pucken i plockhandsken. Bortamålvakten fortsatte att med ett stort lugn plocka ned, blockera och stöta bort hemmalagets försök till reducering innan kvällens andra periodvila tog vid.

– I andra och tredje vet jag inte vad vi håller på med, tar mycket onödiga utvisningar och det håller inte mot ett såpass bra lag som Ö-vik, suckar Pontus och tillägger:

– Även om vi försökte mobilisera och komma igen i tredje är 1–5 svårt att hämta igen i första taget.

Efter ett målvaktsbyte i hemmalaget började den tredje perioden som väntat – med en utvisning. Det var hemmalaget som skulle få spela med en man mer. De två minuterna försvann kvickt och matchen rann Brunflo ur händerna när bortalaget kunde göra både 6–1 och 7–1 med tio minuter kvar att spela.

Brunflo kunde genom Jonas Nilsson få in en reduceringspuck med sju sekunder kvar, som fastställde slutresultatet till 2–7.

– Nu gäller det att försöka ladda om inför nästa match mot Teg, vi ligger ju riktigt risigt till i tabellen så ska vi ha en chans måste vi nog ta alla tre, säger Pontus.

Coach Henrik Lundqvist fyller i och sammafattar matchen:

– Jag tycker vi står upp bra i första perioden, men vi möter ett jättebra hockeylag. De är bra på alla positioner och det går fort. Sen att vi i den andra perioden börjar ta alla utvisningar.. Det håller inte på den här nivån, säger han och fortsätter:

– Idag syntes det att om vi skulle upp en nivå till behövde vi en annan speed. Förlusten är inget att säga om, det är bara tråkigt att vi inte får till det.

Matchfakta

Brunflo – Örnsköldsvik 2–7 (1–1, 0–4, 1–2)

Första perioden: (15:44) 0–1 Fredrik Sjödin, (19:24) 1–1 Casper Lundqvist.

Andra perioden: (24:14) 1–2 Jesper Bårman, (29:07) 1–3 Andreas Forsström, spel 5/4, (31:00) 1–4 Måns Löfroth, spel 4/5, (35:30) 1–5 Sebastian Magnusson, spel 5/4.

Tredje perioden: (49:11) 1–6 Marcus Byström, (50:34) 1–7 Oscar Possler, (59:53) 2–7 Jonas Nilsson.

Skott: 23–38 (13–11, 7–15, 9–12)

Utvisningar: Brunflo: 9x2 Ö-vik: 5x2

Publik: 150

Mer läsning

Annons