Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moverare och Dahlén med i bruttotruppen till junior-VM: "Finns otroligt många bra spelare"

Truppen till junior-VM tas ut på måndag. Men redan i dag kan Expressen avslöja vilka namn som finns i Tomas Monténs bruttotrupp.
– Jag kommer inte att kommentera några namn du har, säger Juniorkronornas förbundskapten.

Annons

I mellandagarna spelas traditionsenligt junior-VM. Och i år kan det inte bli mycket mer tradition, då hockeytokiga Kanada står som värdland, där det är klassiska hockeystäderna Montreal och Toronto som agerar skådeplats.

Hittills har nye förbundskaptenen Tomas Monténs trupp till JVM varit ett mysterium, men den har nu avslöjats, uppger Expressen.

Tidningen avslöjar i dag vilka som är uttagna till Juniorkronornas bruttotrupp, inför mästerskapet. Och alltså de som ska ta Sverige vidare från gruppen med Tjeckien, Danmark, Schweiz och de regerande världsmästarna Finland.

Med i truppen är Östersundssönerna Jacob Moverare och Jonathan Dahlén.Backen Moverare gjorde sig ett namn i Skellefteå och HV71 innan han inför den här säsongen valde att testa lyckan på andra sidan Atlanten, i Mississauga Steelheads i kanadensiska juniorligan OHL. Forwarden Dahlén spelar till vardags i Timrå, där han den här säsongen har 17 poäng, varav nio mål, på 23 matcher.

Montén själv är dock förtegen kring uppgifterna.

– Jag kommer inte att kommentera några namn du har, säger han till Expressen.

Expressen: Hur går urvalsprocessen till?

– Vi följer egentligen alla spelare som har åldern inne och på något vis har visat framfötterna i antingen landslaget eller sin hemmiljö. Jag försöker hålla koll på vilka som presterar bra i sina klubbar. Sen är det vi tränare i JVM-laget som har möte i helgen och ska försöka enas om 26 namn till på måndag.

Expressen: Hur svårt är det?

– Det är jättesvårt. Det finns otroligt många bra spelare. Att ta ut en stor trupp, det funkar ju, men det är svårt att banta den sen. Vi har olika parametrar i vår bedömning, men sen kommer ju alla att tycka till. De 26 spelare vi tar ut kommer inte alla tycka var rätt 26 spelare.

Här är hela bruttotruppen, enligt Expressen

Målvakter:

Felix Sandström

Adam Werner

Filip Gustavsson

Backar:

Erik Brännström

Jacob Larsson

Timothy Liljegren

Rasmus Dahlin

Kristoffer Gunnarsson

Carl-Johan Lerby

Gabriel Carlsson

Jacob Moverare

Oliver Kylington

Gustav Bouramman

Forwards:

Marcus Davidsson

Jesper Bratt

Lias Andersson

Carl Grundström

Alexander Nylander

Rasmus Asplund

Joel Eriksson Ek

Jonathan Davidsson

Elias Pettersson

Jens Lööke

Sebastian Ohlsson

Jonathan Dahlén

Andreas Wingerli

Tim Söderlund

Oskar Steen

Annons