Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åresonen Henrik Lundqvist petad i natt igen – då förlorade Rangers

För första gången sedan Henrik Lundqvist tog över förstaspaden i New York Rangers – för tolv år sedan – var han i natt petad för fjärde matchen i rad.
Men då föll också Rangers mot Chicago, vilket var första förlusten sedan Åresonen fick kliva åt sidan.

Annons

Henrik Lundqvist och Anti Raanta.

Henrik Lundqvist har haft en minst sagt framgångsrik NHL-karriär. Men på sistone har Åresonen fått prova på något helt nytt – nämligen att sitta på bänken.

För i nattens möte mellan hans New York Rangers och Chicago Blackhawks var det fjärde matchen i rad som Lundqvist fick stå år sidan för finske Anti Raanta. Något som tidigare inte hänt svensken under hans tolv år i NHL.

Och fram till i natt har Raanta agerat rena rama muren, har har på de tre senaste matcherna bara släppt in ett mål på 63 skott, och har hållit nollan i de senaste två. Men mot Chicago gick det inte längre. Raanta stod återigen för en fin insats, men laget föll med 2–1.

– Jag är nöjd med min insats, men läste lite fel när de satte sina puckar och efter baklängesmålet i slutet av andra blev det tufft för oss. Vi vet alla hur svåra Blackhawks är att spela mot när de har ledningen, säger Raanta till den samlade presskåren efter matchen, enligt Sportbladet.

Rangers coach Alain Vegneault gav efter matchen inget besked kring vilken av de två Nordiska målvakterna som kommer att vakta buren i Rangers nästa match, mot Dallas på fredag.

– Det har varit roligt spela några matcher i rad och få hjälpa killarna att ta lite poäng, säger Raanta om sin matchsvit.

Mer läsning

Annons