Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundqvist plats hotad – talar ut efter petningen i Rangers: "Försöker inte förstora det"

Henrik Lundqvist är bänkad i New York Rangers. Under tisdagen kommer besked om han får sitta på sidan igen.
Nu berättar han i en stor intervju med Sportbladet om tankarna kring petningen.
– Jag försöker inte uppförstora det för mycket. Vi spelar 82 matcher på en säsong. Det här är en vecka, säger han till tidningen.

Annons

Läs också: Lundqvist bänkad igen – och ersättaren stod för ny succé: "Bäst för laget"

New York Rangers goalie Henrik Lundqvist (30) makes a pad save during the first period of an NHL hockey game against the Buffalo Sabres, Thursday, Dec. 1, 2016, in Buffalo, N.Y. (AP Photo/Jeffrey T. Barnes)

Tre matcher i rad har Henrik Lundqvist suttit på bänken för Rangers. Antti Raanta har i hans ställe gjort succé – med bland annat två raka nollor.

Lundqvist har varit den givne ettan i ett decennium, men nu är hans plats skakad.

– Det är klart att jag funderat en del de senaste dagarna. Jag är tävlingsmänniska och vill spela, det är inget att hymla om. Men Antti har spelat bra och jag förstår att han får starta. Det handlar om vad som är bäst för laget, säger han till Sportbladet.

– Jag får försöka fokusera på det jag kan kontrollera och träna bra och se till att vara redo när jag får chansen igen.

Lundqvist har aldrig haft ett sämre snitt för insläppta mål per match (nu, 2.55), men statistiken är inte anmärkningsvärt sämre än tidigare år.

Däremot har som sagt Raanta varit extremt bra.

– Jag tycker inte det varit så jättedåligt och kollar man mitt ”record” är det helt okej. Vad gäller de senaste matcherna tycker jag att jag bidrog till segrarna mot Philadelphia och Carolina två gånger om. Sedan var det två matcher jag var mindre nöjd med och det finns några saker som kan bli bättre och som jag behöver jobba på. Men det här hade varit svårare att acceptera om Antti inte varit så bra, om jag fått sitta ändå.

Lundqvist tycker inte att bänkningen ska förstoras för mycket. I intervjun uttrycker han att han inte tar så hårt på det.

– Så oerhört stort är det ändå inte. Det handlar om en vecka av säsongen. Det blir lite dramatiskt, kan man kanske tycka.

Mer läsning

Annons