Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Superstjärnan hade Ulf Dahléns tröja på väggen i pojkrummet: "Jättekul"

Alexander Ovetjkin, som bland annat utsetts till NHL:s mest värdefulle spelare tre gånger och gjort flest mål i ligan sex säsonger, hade en matchtröja hängandes på sin vägg som liten – en San José Sharks-tröja med Ulf Dahléns namn på ryggen.
– Det var roligt att man hängde på en tröja i Ryssland och att det var hans vägg, säger Dahlén till viasstsport.se.

Annons

I en interjvu med Washington Post som publicerades under gårdagen berättade Ovetjkin att han haft Sharks som favoritlag som liten och att han fått en speciell gåva av sin pappa.

– Jag kommer ihåg att min pappa gav mig en tröja med Ulf Dahlén. Den hängde på min vägg. Det var kul, säger Ovetjkin till Washington Post.

Efter att nyheten publicerats fick Ulf Dahlén snabbt reda på historien om hans tröja i Ovetjkins pojkrum.

– Jag fick det skickat till mig igår, det var kul. Det var roligt att man hängde på en tröja i Ryssland och att det var hans vägg. Det var jättekul faktiskt, det är ju ingen dussinlirare heller, säger Dahlén till viasatsport.se.

Läs också: Dahlén om ÖIK:s satsning: "Inget man ska göra bra går att göra fort"

En Sharkströja med Ulf Dahléns namn på ryggen hängde i Alexander Ovetjkins pojkrum.

Östersundaren Dahlén berättar för Viasat att även han hade NHL-tröjor i sitt rum som liten.

– Det var väl Esposito bland annat. Sedan var det några planscher. Det var det man fick tag i på min tid. Det fanns inte sociala medier på samma sätt så man visste inte så mycket. Nu vet alla varenda spelare och de har varit dem på tv-spel och så vidare. Förr var det bara Expressen och Aftonbladet som hade NHL-rapport på tisdagar, säger Dahlén.

Ovetjkin och Dahlén har aldrig träffat varandra, men 49-årige Dahlén har mycket gott att säga om en av dagens hockeys största stjärnor.

– Han är en fantastisk spelare och en otrolig avslutare. Många målskyttar är kanske giftiga men han är ju jobbig att möta för att han är så fysisk också. I hans fall så har han fortfarande chansen att vinna där borta. Han har ju vunnit många VM och gjort mycket mål, men han vill väl kröna sin karriär genom att vinna Stanley Cup, säger Dahlén till Viasat.

Läs också: Ulf Dahlén om sin egen draft och sonens uppväxt och framgång

Mer läsning

Annons