Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hattrick av Hedberg i galna SHL-derbyt: "Det är väldigt skönt att det kommer nu"

Lördagens Skånederby bjöd på 15 mål. Tre av dem kom från östersundaren Edwin Hedberg, som bidrog till att Rögle till slut kunde vinna på övertid.
– Vi kommer ut på ett riktigt bra sätt. Vi rör på fötterna, kuggar i varandra och får ett tidigt mål. Det gör mycket för självfötroendet, säger Hedberg till Cmore efter matchen.

Annons

Rögle öppnade målskyttet efter mindre än tre minuters spel. Hedberg kunde sedan utöka med sitt första mål i matchen mindre än två minuter senare.

Edwin Hedberg gjorde tre mål och en assist när Rögle vann över Malmö.

Rögle behöll sedan greppet om matchen och Hedberg kunde i den andra perioden assistera Mathias From till 4–1. Men Malmö höll sig kvar i matchen och sju minuter in i den tredje perioden reducerade gästerna till 4–5, men då svarade Hedberg med att utöka Rögles ledning bara sekunderna senare.

13 minuter in i perioden upprepade sig samma sak när Hedberg återigen svarade på en reducering från Malmö och satte sitt tredje mål i matchen till 7–5.

Trots det gick matchen till övertid, men där kunde Rögle till slut vinna efter mål av Craig Schira.

– Det är säkert en rolig match att kolla på, men tränaren lär inte vara helt nöjd med försvaret, säger Hedberg till Cmore direkt efter matchen.

Se alla målen från matchen här:

Efter målexplosionen känner Hedberg nu att själförtroendet finns på plats för att kunna fortsätta att spela mer avslappnat.

– Det är väldigt skönt att det kommer nu. Nu kan man slappna av lite och spela ut.

Segern var Rögles första i SHL denna säsong och tränare Anders Eldebrink gav Hedberg beröm efter matchen.

– Han är lurig när han kommer framåt. Han är en av de snabbaste spelarna i ligan. Han är bra en mot en, säger Eldebrink.

Läs också: Hedberg har hittat högform inför SHL-starten: "Det tog tid innan jag hittade rätt"

Mer läsning

Annons