Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isländsk kompositör till Lillhärdal

I morgon lördag kommer den isländska kompositören Thordur Magnusson till Härjedalens Kulturcentrum i Lillhärdal för att prata om sina verk.

Magnusson är en uppmärksammad klassisk kompositör, som bland annat var nominerad till Nordiska rådets musikpris 2004. Samma år vann han pris på Icelandic Music Awards för bästa klassiska stycke, för sin första symfoni. Han har även varit nominerad till Icelandic Music Awards vid ytterligare tre tillfällen.

Han föddes i Reykjavik 1973 och utbildade sig på musikhögskolan i samma stad, under Gudmundur Hafsteinsson. Efter det studerade han på musikkonservatoriet i Paris under kompositören Emmanuel Nunes. Sedan dess har han återvänt till Island, där han förutom att komponera också undervisar på musikhögskolan i Reykjavik samt musikskolan i Gardabaer. Hans verk har framförts av exempelvis Islands symfoniorkester, Trio Nordica, Ethos stråkkvartett, Caput, Quatuor Bozzini och pianisten Izumi Tateno.

I Lillhärdal kommer Magnusson att samtala med Andreas Hoffman – från Härjedalens Kulturcentrum – kring frågor om hur det är att vara tonsättare i vår tid, var hans musik kommer ifrån och varför han gör den. Samtalet börjar klockan 19.

Arrangemanget ordnar Härjedalens Kulturcentrum i samarbete med Nordisk kulturfond, Länskulturen och Härjedalens kommun.