Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Istrav i Åre lockade 2 500 besökare

Publiken strömmade till Åresjöns is för att se när traveliten tävlade mot lokala kuskar.
– 2 500 personer kom. Jag är jättenöjd, sa Pocke Nilsson efteråt.

Annons

Istrav på Åresjöns is var under många år en tradition. Men när andra världskriget bröt ut blev hästarna uppköpta av armén och under 50 hölls inga tävlingar på Åresjöns is. För åtta år sedan beslutade sig travintresserade Pocke Nilsson, Åre, att damma av tillställningen. Och återigen kan travintresserade samlas på Åresjöns is för att se kuskarna göra upp.

Trots ett gråmulet och lite blåsigt Åre samlades i går omkring 2 500 personer på Åresjöns 50 centimeter tjocka is. Många passade på att satsa några kronor i spelterminalerna ute vid tävlingsbanan. Enligt ATG spelades det för 182 000 kronor, vilket är rekord för tävlingen.

– Det här är jättetrevligt, säger Björn Karlsson från Östersund mellan loppen.

och ville inte missa höjdpunkten i Åre. Han berättar att han lyckats tippa rätt vinnare i de två första loppen och därigenom vunnit en hygglig slant.

Även ett riktigt proffs gillar arrangemanget. Erik Adielsson, som hör till Sveriges absoluta topp i travvärlden, var mycket glad och förväntansfull innan loppet.

– Jag ser entusaismen trots att alla inte är experter.

– Det här generar nya intresserade. I min värld är det så att får man se trav så ökar intresset.

Efter tävlingen konstaterar en stolt Pocke Nilsson att allt gick bra.

– Alla är så himla glada.

– Jag tror säkert att det blir tävling nästa år igen.