Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isvaksbad på schemat

Att bada i en isvak har på senare år blivit allt vanligare för de flesta elever som går i högstadiet. På onsdagen var det några elever från Parkskolan som hade isvaksbad på schemat.

De flesta av eleverna i klass 9Y på Parkskolan samlades för en annorlunda lektion på onsdagsförmiddagen. Åke Frelin, som är idrottslärare och Karl-Erik Staffrén från Svenska Livräddningssällskapet övervakade allt så allt fungerade perfekt under lektionen.

– Vi är inne på det sjätte året med Parkskolan, berättar Karl-Erik Staffrén, som tycker det är bra att man kan få en uppfattning om hur det är om man skulle ha oturen att ramla ner genom isen.

När man är ute på okänt vatten och det händer en olycka, då är det bra om man är rätt förberedd. Flera lager av kläder med torra kläder i ryggsäcken som gärna förblir torra även om ryggsäcken blir blöt.

– Isdubbar är givetvis ett måste som tyvärr många inte har med sig när man ger sig ut på isarna, säger Åke Frelin, idrottslärare på Parkskolan.

– Emma Gabrielsson berättade att det var obehagligt att hoppa ner i vattnet men efteråt var det skönt att ha gjort det.

– Resten av badkrukorna som står och tittar på ska få chansen att prova på isvaksbad vid ett senare tillfälle, säger Åke Frelin.