Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IT-ministern lyssnar mer på marknadskrafterna

Centerpartiet arbetar intensivt för att förbättra mobiltäckningen i hela Sverige, skriver centerpartisterna Per Åsling, Yngve Hamberg, Marina Mellgren.

Annons

Vidare skriver de att de är beredda att diskutera med var och en som har konkreta, konstruktiva förslag för hur vi ska nå dit.

Då är mitt förslag: Ta kontakt med Centervännen och IT-ministern Anna-Karin Hatt, för hon sa ju för ett år sedan i riksdagen "Vi har en bra mobiltäckning i Sverige".

Bara för att man är IT-minister behöver man kanske inte veta hur illa det är ställt med mobiltäckningen ute i landet, men inte ökar förtroendet för Centerpartiet med detta blunderuttalande.

Det är genant att Sveriges IT-minister inte klarar av att se till att mobiltelefonin fungerar. Det är helt oacceptabelt att på det här sättet överge människor som bor och verkar i glesbygden. Det handlar om näringslivet, om hemtjänstpersonal, om turism och att ha samma möjligheter utanför storstäderna.

Varför har hon lyssnat mer på marknadskrafterna än på konsumenterna? Även Riksrevisionen har kritiserat regeringen för den dåliga hanteringen av telefrågorna.

Anna-Karin Hatt är politiker med högsta ansvaret för de här frågorna. Det duger inte att luta sig tillbaks, lita på "marknadskrafterna" och lojt tillsätta en utredning.

Lycka till med mitt förslag.

Åke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel