Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Italien nästa för lediga serieledare

Nu väntar Italien för två av ÖDFF:s stöttepelare efter en vår som slutade i serieledning. Melinda Ingalls och Terese Kristoffersson tar semester med gott samvete.

Fotbollslivet leker. ÖDFF toppar division ett norra Svealand. Senast i söndags slogs Täby tillbaka med 1-0 i en ren seriefinal. Östersunds kvinnliga fotbollsstolthet ÖDFF kunde i och med det gå till sommaruppehåll som serieetta.

– Vi var många som inte kände varandra i våras. Nya ansikten, som aldrig hade spelat tillsammans. Därför tog det ett tag innan alt började fungera för oss, förklarar Melinda Ingalls om varför det var först i elfte omgången som ÖDFF tog sig till tabelltoppen.

Själv är hon lagets mest pålitliga spelare och den bästa. Som stentuff mittfältare sätter hon sig i respekt mot alla lag, spelar hårt, men numera juste.

– Första året jag kom hit blev det många gula kort. Den svenska domarnivån var helt annorlunda mot hemma i USA, berättar Melinda som är från Oregon, nästgårds till Kalifornien.

Som 24-åring gör hon sin tredje säsong med ÖDFF. Så här långt har hon spelat i lagets samtliga seriematcher och 90 minuter varje gång.

– Staden, klubben, kompisarna, jag gillar allt här i Östersund, säger hon.

Fotbollsmässigt skulle Melinda Ingalls annars lätt platsa i många av Allsvenskans lag. Om hon ville.

– Men jag bryr mig inte så mycket om det längre. Tidigare i karriären satsade man på att gå maximalt långt, men inte längre. Nu är trivseln lika viktig. Fast en serieseger med ÖDFF och avancemang till Elitettan vore kul, slår hon fast.

Hon är bästa kompis med lagets högerback Terese Kristoffersson. Terese är också en av stöttepelarna, nu när hennes knäproblem är över. De senaste matcherna har även Kristoffersson därför fått spela kontinuerligt.

Hon är ursprungligen från Frösön, där hennes fotbollskarriär inleddes, men de senaste åren har klubbadressen alltså varit ÖDFF

Nu tar duon semester. Det bär mot Italien och ett par veckors välförtjänt avkoppling och vila från fotbollen.

– Vi får två veckors fritt från tränande med laget och ytterligare två veckor utan matcher innan serien drar i gång igen, konstaterar Terese Kristoffersson.

Om höstsäsongen säger Melinda Ingalls:

– Ingen ska tro att vi får det enkelt att försvara vår serieledning. Tierp och Täby är skickliga och jag tror K/D blir en obehaglig överraskning för väldigt många lag. Själva måste vi fortsätta på den höga nivå vi varit i maj-juni. Då kan vi vinna serien.

– Och i så fall väntar sedan ett kval mot någon annan seriesegrare i damettan för möjligt avancemang i seriesystemet, berättar Terese Kristoffersson, som har kollen.