Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ivar har förstört för polisen

Stormen Ivar har slagit ut polisens kommunikationssystem, Rakel, i Härjedalen och Berg. Det säger Bengt Stadin, vakthavande befäl vid polisen.

– Det är svajigt just nu, konstaterar han

När stormen kom och strömmen gick slutade Rakel att fungera ordentligt. Det är Härjedalens kommun och Bergs kommun som har drabbats. Rakelsystemet kräver ström men är just nu i gång med hjälp en batterilösning. Problemet är att batteriet håller på att ta slut, och det gör att det kan vara svårt för polisen att kommunicera internt.

– Har vi förlitat oss på ett system som slutar att fungera så kan det bli kris, säger Bengt Stadin.

Han säger att samhället är sårbart, och att polisen precis som övriga samhället är beroende av att strömförsörjningen fungerar.

– Driftstörningarna gör att det är svajigt just nu. Men än så länge har det inte uppstått några större problem, säger Bengt Stadin, och fortsätter:

– Vi hoppas att det ska lösa sig så fort som möjligt, men än så länge har vi inte fått några besked om när det kan vara löst, säger han.