Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J/H bästa skiddistriktet

Länets 13-14 åringar är bäst i landet på längdåkning. Det fastslogs vid distriktsfinalerna i ICA-cup där J/H vann med förkrossande marginal.

Aldrig tidigare har J/H vunnit distriktskampen, de två senaste åren har det blivit andraplatser bakom ett starkt Dalarna. Nu fick dock masarna och kullorna se sig krossade av J/H-åkarna.

Efter de tre individuella loppen hade länsungdomarna tagit en ganska klar ledning men viss spänning fanns inför stafetterna på söndagen. J/H-ungdomarna var dock laddade och segervissa.

– Det här ska vi vinna, lovade Sven Leander när han blev intervjuad av arrangörens speaker.

Och löftet hölls. I den korta stafetten kunde sista sträckans Jesper Persson åka upp sitt lag från andraplats till säker seger och därmed skulle det mycket till om Dalarna skulle komma tillbaka.

En annan H14-grabb, Erik Englin kunde defilera på den långa stafetten eftersom Tilde Bångman satte in ett ryck redan på tredje sträckan.

– Det var bara att hålla ett högt tempo så att de jagande inte fick någon kontakt, berättar Englin som aldrig blev hotad.

Mer dramatiskt var det dock i skicrosstafetten där Dalarna länge hade ett klart grepp. Sven Leander var dock ett trumfkort då han med enorm fart jagade ikapp den ledande dalaåkaren på sista sträckan och några meter före mål var han både ikapp och förbi.

– Helt fantastiskt, det summerar hela vår helg för Leander tog 7,5 sekunder på knappa två minuters skidåkning, säger Therese Andersson som var rörd över prestationen som ungdomarna gjorde.

Organisationen kring laget hyllas av åkare och medföljande föräldrar. Allt från vallning till ledarskap har skötts seriöst men ändå på ett smidigt och trivsamt sätt.