Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J/H först med skicrosskommitté

Jämtland/Härjedalens Skidförbund blir först med att bilda en skicrosskommitté.
– Skicross växer och har en utbredd verksamhet i länet. De ska synliggöras även hos oss, säger Gunnar Sandberg.

Annons

Skicrosskommittén kommer att bestå av ledamöter från sex olika föreningar i länet där Jonny Larsson, Lofsdalens SLK kommer agera ordförande.

Tommy Eliasson Winter Sportchef för Skicross på Svenska Skidförbundet är glad över initiativet:

– Vi växer oss starkare för var dag och detta är ett viktigt steg i vår ambition att möjliggöra för fler barn och ungdomar i den här regionen att utvecklas inom utförsåkningen

Under vintern kommer Svenska Skidförbundet bistå med starthjälp till nyfikna föreningar då det sedan en tid varit klart att den före detta åkaren Lars Lewén kommer in som föreningskonsulent med uppdrag att inspirera och visa på hur enkelt man kan komma igång med verksamhet.

– Vårt mål med det här projektet är att nå ut till föreningar i Sverige och visa hur man genom att använda terräng kan utveckla dynamiska utförsåkare där glädjen alltid finns i centrum. Jag ser fram mot det här och hoppas att jag kan göra skillnad så att så många som möjligt får ta del av svensk utförsåkning, säger Lars Lewén.