Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J/H leder inför avslutande stafetter

Efter de individuella loppen har J/H guldvittring i Ulricehamn där ICA-cup avgörs. Länslaget leder ganska klart före Dalarna och första segern är på god väg.

– Vi har en väldigt bra bredd i de aktuella årskullarna och det är det som gör att vi äntligen har chansen att vinna, säger lagkaptenen Patrik Albertsson.

Lite oflyt hade Jesper Persson i H14 som trots att han kom på pallen i alla tre disciplinerna inte fick totalsegern. Nu delade han platssiffra med Medelpads William Poromaa men då medelpadsgrabben hade en seger i en av delgrenarna fick han kliva överst på pallen.

– Det var lite tråkigt att ha ett sent startnummer den här gången, banorna höll inte särskilt bra och det var till att skejta även i nerförsbackarna, kommenterar Jesper Persson.

Bakom Persson kom Erik Englin på en tredjeplats totalt.

Oflyt hade även Gabriella Pålsson i D14. Hon hade två grensegrar före skicrossen men en vurpa där gjorde att hon tappade totalsegern och föll till en tredjeplats. Hanna Näslund blev nu bästa J/H åkare som tvåa bakom Dalarnas Katrin Sjödén.

I H13 tog Erik Hennings en stark tredjeplats i sammandraget.

– Jag är riktigt nöjd, sa en jublande glad Hennings som varit både sjuk och skadad under säsongen.

– Nu är det stafetterna kvar, vi siktar förstås på att finnas med i topp på alla, säger Patrik Albertsson som tror och hoppas att jämnheten i laget kommer att fälla avgörandet.