Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J/H leder inför avslutande stafetter

Efter de individuella loppen har J/H guldvittring i Ulricehamn där ICA-cup avgörs. Länslaget leder ganska klart före Dalarna och första segern är på god väg.

Annons

– Vi har en väldigt bra bredd i de aktuella årskullarna och det är det som gör att vi äntligen har chansen att vinna, säger lagkaptenen Patrik Albertsson.

Lite oflyt hade Jesper Persson i H14 som trots att han kom på pallen i alla tre disciplinerna inte fick totalsegern. Nu delade han platssiffra med Medelpads William Poromaa men då medelpadsgrabben hade en seger i en av delgrenarna fick han kliva överst på pallen.

– Det var lite tråkigt att ha ett sent startnummer den här gången, banorna höll inte särskilt bra och det var till att skejta även i nerförsbackarna, kommenterar Jesper Persson.

Bakom Persson kom Erik Englin på en tredjeplats totalt.

Oflyt hade även Gabriella Pålsson i D14. Hon hade två grensegrar före skicrossen men en vurpa där gjorde att hon tappade totalsegern och föll till en tredjeplats. Hanna Näslund blev nu bästa J/H åkare som tvåa bakom Dalarnas Katrin Sjödén.

I H13 tog Erik Hennings en stark tredjeplats i sammandraget.

– Jag är riktigt nöjd, sa en jublande glad Hennings som varit både sjuk och skadad under säsongen.

– Nu är det stafetterna kvar, vi siktar förstås på att finnas med i topp på alla, säger Patrik Albertsson som tror och hoppas att jämnheten i laget kommer att fälla avgörandet.