Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J/H tog bronsplats i Folksam Cup

Dalarna vann distriktskampen överlägset i Folksam Cup.

Men Jämtland/Härjedalen lyckades knipa bronsplatsen efter en rad fina placeringar.

– Vi får vara nöjda med tredjeplatsen, sa Tua Dahlgren.

När den stora skidtävlingen Folksam Cup avslutades med den långa stafetten så blev det sämsta tänkbara början för Jämtland/Härjedalen lag 1. Tua Dahlgren på förstasträckan föll två gånger.

– Först blev jag fälld och sedan blev jag påkörd. Jag var ju väldigt långt bak när jag växlade, sa Tua Dahlgren.

Felix Forsberg, Gry Abrahamsson-Gjersvold och Arvid Jonsson lyckades dock plocka in många placeringar och det blev till slut en bronsplats.

– Nu får jag sluta att sura över det som hände och vara nöjd med tredjeplatsen, sa Tua Dahlgren.

Vann den långa stafetten gjorde Västerbotten och det var förstås stor glädje i målfållan.

– Det här har jag gått och hoppats på hela vintern. Det är första gången jag får vara med och vinna en stor stafett, sa Moa Lundgren.

Under lördagen var Gry Abrahamsson-Gjersvold den enda hemmaåkaren som tog en pallplats när jaktstarten avgjordes. Det var väldigt nära en silvermedalj.

– Det kändes som jag skulle bli tvåa, men hon kom snabbt sista biten, sa Gry efter en tät slutstrid med Linn Svahn.

När slutpoängen i går räknades ihop i distriktskampen i Folksam Cup så visade det sig ännu en gång att Dalarna har det bästa skiddistriktet bland 15-16 åriga tjejer och killar. Tvåa blev Norrbotten medan Jämtland/Härjedalen blev trea.