Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja för Jemtland Innebandy

/
  • Göran Wärdell och Peter Boije har varit med och format den gemensamma satsningen inom innebandyn i länet på herrsidan. IBC Östersund byter namn till Jemtland Innebandy.– Vi kraftsamlar för innebandyn i Jämtland, säger Wärdell.

IBC Östersund byter namn till ­Jemtland Innebandy. Det blir startskottet för en gemensam satsning inom länets innebandy som ska ge både bredd och elit.

Annons

– Ett ökat samarbete mellan föreningarna är det enda sättet att utveckla innebandy i Jämtland, säger Göran Wärdell, ordförande i IBC Östersund.

Under flera år har innebandyn i länet varit splittrad på herrsidan. För ett par år sedan var det Frösö IF som var det ledande laget i länet. Men efter att laget åkte ur division 1 för två år sedan försämrades organisationen och ekonomin. Frösöns herrlag lades ner under fjolåret och spelarna valde istället bland annat IBC Östersund och Valla Skol IF.

Tankar och ambitioner om en sammanslagning har funnits länge men föreningarna har inte kunnat enats. Nu är dock IBC Östersund och flera runt Frösö IF:s tidigare herrlag på god väg att göra en gemensam elitsatsning.

är att inom tre år nå den nya allsvenskan, som blir den näst högsta nationella serien.

Den gemensamma satsningen innebär bland annat att:

IBC Östersund byter namn till Jemtland Innebandy.

Jemtland Innebandy skriver ett samarbetsavtal på herrsidan med Valla Skol IF, som spelar i division 3. Det innebär att spelarna kan gå emellan lagen.

– Vår uppfattning är att vårt län är för litet för att rymma flera riktiga elitlag. Fortsätter vi den här utvecklingen kommer vi fortsätta att plocka spelare emellan klubbarna och ha för dålig organisation och ekonomi för att nå en riktig elit. Vi är flera som brinner för innebandyn och vi tror att det här behövs för att utveckla både bredden och eliten i länet, säger Göran Wärdell, ordförande i IBC Östersund.

också bättre förutsättningar till en stabil ekonomisk situation. Samt att organisationen förstärks betydligt.

– Med en sådan stark organisation finns även möjlighet att få till bra matcharrangemang, en fungerande marknadssida och att äntligen kunna utveckla ungdomsinnebandyn i främst Östersund.

Dessutom har klubben gjort klart med Peter Boije som sportchef.

På damsidan ser det enligt Wärdell inte lika splittrat ut utan där har de bästa och mest seriöst satsande spelarna i länet oftast valt IBC Östersund. Men även damlaget som kommande säsong spelar i division 1, finns med i satsningen och kommer att byta namn.

Mer läsning

Annons