Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ja till audition i kulturskolan

Audition i Åre kommuns kulturskola är helt okej och det kan man fortsätta med. Det slog kommunfullmäktige fast efter en lång debatt.

Åre kommun har under hösten haft uttagningar till en dans- och sångkurs i kulturskolans regi. Socialdemokraterna kräver att audition tas bort eftersom uttagningarna exkluderar elever från kulturskolan.

– Det som förvånar mig är att man inte har råd att ta in alla elever i kulturskolan men samtidigt startar man en ny verksamhet, sa Peter Bergman (S).

Han sa att resurserna i stället skulle ha använts till den ordinarie verksamheten så att fler kunde ta del av kulturskolan som har långa köer.

Socialdemokraterna radade argument efter argument mot uttagningarna där lärarna väljer ut vilka som får gå på fameskolan. Men de ställde även frågor:

– Varför har vi inte en kulturskola som utgår från elevernas behov, undrade Andreas Sivhonen (S).

Enligt Maria Kjellström (VV) handlar kursen om att kulturskolan anpassat sig. Om elever vill ha fameskola har kulturskolan tyckt att det ska finnas en sådan. Det är en bra prioritering, menade hon.

Efter en lång debatt klev Mats Larsson (S) upp i talarstolen.

– Det här drar ett tydligt streck mellan den här sidan och den där sidan, sa han och pekade på majoriteten och oppositionen.

– Det handlar om människosyn, sa han.