Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag anar en mörk gryning

Annons

Jag anar en gryning. Denna gryning, i motsats till de gryningar vi är vana, är en mörk sådan.

Två av de allierade länderna som satte störst käppar i hjulen för axelmakterna under kriget har nu skickat nazister till EU. Franska national(social)ister har fler mandat än hela Sverige i Europaparlamentet.

SD verkar vara i maktens korridorer för att stanna.

Samtidigt verkar ett feministiskt partis framgång anses lika konstig som fascismens. De ska inte ens jämföras. Någonstans. Vad är det för värderingar vi har egentligen? Det visar väl på vart normen är på väg. Åt helvete.

Brinner du för migrations- och integrationsfrågor så bli politiskt aktiv. Leta det ickerasistiska parti som delar dina värderingar mest och lyft frågorna där.

Att något måste göras är inte en godkänd anledning att normalisera och stötta rasism och fascism. Vad som helst är bättre.

Hitler var, oavsett vad du fick lära dig i skolan, ingen häxdoktor som slängde en besvärjelse över en nation på en natt. Nazityskland växte fram långsamt, mycket på grund av ekonomisk osäkerhet, missriktat skuldbeläggande, hat och listiga politiker.

Låter det obekant? Trodde inte det heller.

Låt framtiden bli just det, framtiden. Jag vill inte att kommande 30- och 40-tal blir som de förra.

Låt inte 2030 bli 1930.

Marinella (MG)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel