Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag ångrar beslut om estetiska programmet

Jag sålde min själ när jag som ledamot av barn- och utbildningsnämnden i Åre kommun var med och beslutade att det estetiska programmet vid Åre gymnasieskola skulle läggas ned.

I dag ångrar jag det bittert. Att jag, som är en förespråkare av kultur, gjorde något sådant dumt och huvudlöst är för mig själv i dag ofattbart. Jag vill be alla berörda om ursäkt!

Att ta bort något från en existerande verksamhet tenderar att utarma hela samhället. Ett estetiskt program behövs! Genom en medveten ekonomisk styrning och planering borde det vara möjligt att återinföra ett sådant program. Det ska inte hänga på kronor och ören för att kunna ha en fullvärdig verksamhet.

I mina tidigare inlägg har jag framhållit kulturen som en viktig komponent i samhällsbyggandet. Negligera inte tidens strömningar!

Det känns som att jag sålde min själ för en grynvälling men jag fick inget tillbaka.

Ingegerd Bergwall

Hålland, Undersåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel