Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag anser att polisen har fel"

Något erkännande av lagbrott gör han inte vid vänstersväng på Hamngatan – Rådhusgatan.

– Jag betalade dyra pengar för mitt körkort och kräver givetvis att inte ha blivit vilseledd av körskolorna.

Andreas Burman tog sitt körkort för bil i början av 2001 och ett år senare körkortet för motorcykel. På sitt arbete diskuterar han trafikfrågor med kunderna varje dag, det är del av hans jobb.

Som lekman är han övertygad att polisen har fel om den här korsningen. Det är inte första gången som polisen har fel, det har Andreas fått uppleva. Den gången hade han ingen körriktningsvisare på sin motorcykel och sträckte ut sin arm vid en sväng.

Fordonet bakom Andreas, var lagens långa arm som stoppade honom strax efter. – Det är inte tillåtet att göra så sa polismannen, jag hävdade att det fick man visst göra och efter några samtal fick jag rätt, och de släppte iväg mig utan böter, berättar Andreas.

Andreas är även övningskörnings handledare för några ungdomar och lär givetvis ut det han har fått lära sig i sin tur.

– Den här korsningen är som vilken annan korsning som helst. Om polisen har rätt i att man inte får svänga vänster i den här korsningen, så borda man inte få svänga vänster i någon annan korsning efter Rådhusgatan heller vid rött ljus, fortsätter Andreas.

Andreas har tagit lektioner på olika körskolar och de har lärt ut samma sak. Att man får köra mot rött på Rådhusgatan vid biblioteket, förutsatt att man lämnar företräde för fotgängarna.

Körskolorna har även lärt ut en massa andra bra saker som man kan ha nytta av i sitt dagliga liv som bilförare. Den här specifika korsningen är ju lite lurig och det finns andra korsningar som man ska stanna i vid rött ljus, avslutar Andreas.