Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag är djupt bekymrad över husets framtid”

Flextronics vill ändra detaljplanen så att affärer kan flytta in i fabriken i Odenskog. Men kommunens tjänstemän vill sätta stopp för det.

Annons

– Jag är djupt bekymrad över husets framtid, säger Bosse Lindwall, fastighetschefen för Flextronics fabrik.
De vill göra om detaljplanen så att det blir möjligt att sälja skrymmande sällanköpshandel i lokalerna i Odenskog. I dag medger detaljplanen bara att det är industri i byggnaden. Nästa vecka ska miljö- och samhällsnämnden ta beslut i frågan. Men tjänstemannaförslaget ger avslag för en planändring. Tjänstemännen menar att planläggning för handel i den delen av Odenskog strider mot handelspolicyn för Östersund.


Det ska vara industri där och inget annat.
Det sätter stop för spekulanter som vill flytta in i lokalerna.
– Vi har en väldigt stark spekulant. Men det bygger på att det blir mer flexibilitet i vilken verksamhet som får bedrivas där, säger Bosse Lindwall.
Han vill inte berätta vem spekulanten är. Men helt klart är det inte klassisk industriverksamhet.
– Det finns ingen möjlighet att det ska komma en industri dit. Det går tungt för industrin i Sverige. Och inte är det lättare i Norrlands inland. Det kommer att bli våldsamma svårigheter att kunna sälja fastigheten om det bara är industri som får husera där, säger han.


Lokalerna är på 25 500 kvadratmeter vilket inte gör det lätt att hitta nya spekulanter. Det är ytterst oklart vad som händer med fastigheten om det inte går att sälja den.
– Flextronics har inga ambitioner att vara fastighetsägare i Östersund. Det fungerar inte värma upp lokalerna till inge nytta, säger Lindwall.
• Kan det bli tal om att riva huset?
– Vi får se vad ägarna i Amerika säger. Det är de som bestämmer, säger han.