Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag är inte bara sjuk utan även värdelös

Då jag under en mycket tuff, svår och lång cellgiftsbehandling fick hjärtsvikt och hjärtflimmer avslutades behandlingen. Kardiologen tog över behandlingen och det byttes preparat flera gånger.

Men jag fick inte hjärtat att fungera. Då blev jag överförd till distriktsvården. Då min cancerläkare såg detta rådde han mig att söka ersättning från patientförsäkringen. Han gav mig ansökningshandlingarna samt talade om vad jag skulle åberopa.

Papperen fylldes i och sändes in i september 2013. Då hände detta:

Det var kvällen före julafton och jag hade gått till sängs då jag var mycket dålig. Kl 21.30 ringde telefonen vid sängen. En mansröst förvissade sig om att det var mig han talade med, personnummer med mera.

Han lät så konstig på rösten, troligtvis för mycket glögg. Då sa han: "Eftersom du är kvinna, har ingen presentabel titel, då har du inget ekonomiskt värde".

Jag vet inte om jag svimmade för jag minns inget mer. Hela julen var förstörd för mig.

Tre veckor senare fick jag ett skriftligt besked med orden "Ingen åtgärd, ärendet avslutat."

Nu är jag inte bara sjuk utan även värdelös.

Kvinna och värdelös

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel