Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Jag är inte förvånad över att vi får kritik

Kommunen måste öka bemanningen av sjuksköterskor, menar Socialstyrelsen.
– Pekar de med hela handen får vi väl finna oss i det, säger Gunilla Hedin (S), ordförande i socialnämnden.

Gunilla Hedin är politiskt ansvarig för det servicehus där den 84-årige mannen bodde.

Hon har inte läst Socialstyrelsens rapport men känner väl till händelsen.

– Jag är inte förvånad över att vi får kritik, men det var en komplex situation. Det som är huvudproblemet är väl att kommunikationen mellan kommunen och hälsocentralen inte fungerade och det är riktigt illa.

– Pekar de med hela handen får vi väl finna oss i det, men jag kände inte till att bemanningen hade minskat. Jag visste inte att sjuksköterskan fått mindre tid.

– Ja, det tycker jag. 2007 fanns det brister i rutinerna ute i verksamheten och det gällde över lag, inte bara på det här boendet. Det berodde på bristande ledning på alla nivåer. Jag tycker vi har jobbat bra med det. Vi är inte hemma än för sådant tar tid, men det är absolut mycket bättre. Sedan finns det alltid olyckliga fall som det här.

– Det känner jag inte till. Jag måste få titta på rapporten.

Hälsocentralens chef Anna Andersson säger att rutinerna kring patientdokumentation har stramats upp som en följd av bristen på vård av mannen.

Chefen för äldreboendet vill inte kommentera fallet.